De ce țara asta vrea să folosească Linux în loc de Windows

De ce țara asta vrea să folosească Linux în loc de Windows

Windows este cel mai popular sistem de operare din lume, dar guvernul Coreei de Sud pare să vrea să treacă mai degrabă pe Linux.

Ministerul de Interne și Siguranță al țării plănuiește ca toate computerele guvernamentale să treacă la sistemul de operare Linux.

Suportul pentru Windows 7 se va încheia la jumătatea lunii ianuarie 2020. Asta înseamnă că Microsoft nu va mai oferi asistență tehnică și nici actualizări de software pentru versiunea de Windows 7. Compania încurajează utilizatorii să treacă la Windows 10 înainte de începutul lui 2020. Asta „pentru a evita situațiile în care aveți nevoie de service sau de asistență care nu mai este disponibilă”, menționează compania pe site-ul său.

Totuși, în loc să înceapă să folosească Windows 10, Coreea de Sud va adopta sistemul de operare Linux pentru computerele din instituțiile de stat. Ministerul de Interne va testa întâi în cadrul unor dispozitive din rețele private dacă Linux poate rula fără riscuri de securitate. De asemenea, va trebui să verifice dacă software-ul și site-urile web existente, construite special pentru Windows, vor fi compatibile cu acest sistem de operare.

De ce renunță Coreea de Sud la Windows

Motivele pentru care statul asiatic vrea să renunțe la Windows sunt două. În primul rând, urmărește micșorarea costurilor.

Tranziția la Linux va fi una destul de costisitoare pentru coreeni. Va ajunge să coste peste jumătate de miliard de dolari, potrivit Betanews. Totuși, oficialii din Coreea de Sud susțin că investiția va fi una benefică pe termen lung.

Pe de altă parte, Coreea de Sud vrea să nu mai fie dependentă de un sistem de operare. Din acest motiv a ales Linux, care este un sistem open source.

Dacă totul funcționează bine, statul asiatic își va lua la revedere de la Windows. Toate computerele guvernamentale din Coreea de Sud vor rula cu Linux. Totuși, oficialii nu au dat foarte multe detalii. Nu se știe exact când s-ar putea întâmpla acest lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Tomshardware