Un retailer dezvăluie când poți să cumperi telefonul pliabil Huawei Mate X

Un retailer dezvăluie când poți să cumperi telefonul pliabil Huawei Mate X
Sursa foto: Florin Cașotă / Playtech

Ai bani și ți-a plăcut telefonul pliabil Huawei Mate X și abia aștepți să-l cumperi? În curând vei putea face asta.

Huawei Mate X, primul telefon pliabil al companiei, a fost anunțat în cadrul Mobile World Congress, însă Richard Yu, șeful Huawei Consumer Business, nu a dat o dată de lansare concretă și a menționat că vom vedea telefonul cândva în a doua jumătate a anului.

La momentul respectiv s-a speculat că telefonul ar deveni disponibil în august-septembrie.

Un anunț de vânzare de pe Vmall (un retailer al Huawei) strică surpriza și anunță că Mate X va fi disponibil începând cu luna iunie.

Richard Yu pare să creadă în astfel de produse și a declarat recent că în următorii doi ani, jumătate din telefoanele companiei ar putea fi pliabile. El a explicat că astfel de produse au un cost de producție mare în acest moment, dar el este de părere că asta se va schimba în viitor.

Huawei are planuri și pentru un telefon pliabil mai mic. A menționat că, în viitor, telefoanele pliabile ale companiei ar putea ajunge să fie pe jumătate la fel de mari ca modelul P30 Pro.

Ce este Huawei Mate X și ce poate face

Huawei Mate X are un ecran de 8 inci (când este deschis) și 6,6 inci atunci când este pliat. El folosește un procesor Kirin 980, prezent și pe Mate 20 Pro, dar și modemul Balong 5000 pentru 5G. Ceea ce însemnă că, pe lângă faptul că este primul telefon pliabil al companiei, este și primul telefon 5G al chinezilor.

Camerele foto de pe Huawei Mate X sunt: 16 megapixeli ultra wide, 8 MP pentru zoom și 40 MP standard (ca pe P20 Pro). Sistemul de operare e Android Pie cu interfața EMUI 9.1.1. Suportă card NM (al Huawei) de până la 256 GB. Și e dual SIM, ceea ce poate fi un avantaj pentru câte rețele telecom suportă.

Huawei Mate X are un preț de vânzare de 2300 de euro și are 8 GB memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare.  Dacă totuși nu poți să mai aștepți până atunci, poți să-ți iei riscul și să-l comanzi chiar acum de pe site-ul aliexpress. Numai că trebuie să plătești aproape dublu, în jur de 4100 de dolari.

Citește și:
Sursa: GSM Arena