Huawei are telefonul cu cea mai bună cameră: ce oferă Mate 30 Pro

Huawei are telefonul cu cea mai bună cameră: ce oferă Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro este cel mai recent smartphone lansat de chinezi și unul dintre cele mai impresionante în materie de captură foto/video. Conform testelor realizate de DxOMark, ar fi chiar cel mai bun.

Nu a trecut mult timp de când a fost dezvăluit la Shanghai, până când Huawei Mate 30 Pro a ajuns în mâinile celor de la DxOMark. Publicația este considerată ca fiind de referință în materie de teste ale performanței foto/video. În urma ”măsurătorilor”, se pare că noul Mate face cele mai bune poze.

Ca referință, fostul lider al clasamentului era Galaxy Note 10+, dar tocmai a fost depășit în clasamentul general cu 4 puncte. Saltul Huawei Mate 30 Pro s-a datorat mai ales performanței foto care s-a refelctat într-un scor foarte generos de 131 de puncte, cel mai mare din industrie.

Cei de la DxOMark au implementat de curând o nouă procedură de test, iar Mate 30 Pro este unul dintre primele aparate testate în această manieră. În principiu, este vorba de măsurători noi pe partea de captură ultrawide și modul de noapte (night mode). Având în vedere performanța P30 Pro de acum jumătate de an, nu ar trebui să surprindă pe nimeni faptul că Mate a făcut o treabă impresionantă în contextul fotografiilor pe timp de noapte, în lumină foarte scăzută. Și pe partea de zoom s-a comportat admirabil, dar comparativ cu P30 Pro are un zoom de doar 3x, în loc de 5x.

Camera ultrawide este foarte bună din perspectiva rezultatelor, dar câmpul vizual imortalizat este mai mic decât al altor camere de pe mobilele de top. Acesta este compromisul pe care îl faci pentru o calitate mai mare. huawei mate 30 pro scor

Nici pe partea de captură video nu a fost dezamăgitorul noul Huawei Mate 30 Pro, dar obținut un scor de 100 de puncte, cu un punct mai puțin decât Galaxy Note 10. Minusurile au venit din prisma lipsei capturii HDR și a unor opțiuni de colorizare naturală în lumină artificială.

Amatorii de selfie-uri ar trebui să se mulțumească cu scorul de 93 de puncte, un detaliu care îl plasează în top 5, când vine vorba de camerele frontale. Este mai bun decât P30 Pro și Pixel 3, iar acesta este un detaliu important. Separația de fundal este mai bună decât în trecut, dar captura video cu camera din față este limitată la Full HD 1080p fără să facă valuri pe partea de stabilizare.

Citește și:
Sursa: DxOMark