12 sept. 2019 | 17:40

Huawei Mate 30, fără secrete: aproape tot ce va avea și nu va avea

ACTUALITATE
Huawei Mate 30, fără secrete: aproape tot ce va avea și nu va avea

Pe 19 septembrie, Huawei lansează Mate 30. E o serie pregătită pentru toamnă și, totodată, prima care vine cu o premieră nefericită: nu mai are suport pentru serviciile Google. Chiar și așa Huawei Mate 30 Pro va avea un hardware pe măsura așteptărilor.

Seria Huawei Mate 30 va fi prezentată pe 19 septembrie. Vom avea un model Pro, unul normal și unul Lite. Asta dacă Huawei mai respectă strategia din anii precedenți, dat fiind că 2019 a fost cel mai dificil. Recent, Richard Yu, directorul companiei, a confirmat că noul telefon nu va avea serviciile Google. Va fi un Android open source, cu interfața EMUI 10.

Altfel, va fi un telefon gata pentru 5G cu procesorul Kirin 990 și ecranul va fi între 6,6 inci și 6,8 inci 2K+ AMOLED. Diagonala exactă e cea mai mare incertitudine.

Fără servicii Google pentru Android, dar cu hardware bun pe Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 specificatii pret lansare

Huawei Mate 30 Pro, vârful de gamă, va avea trei camere foto pe spate: 40 MP cu f/1.6, 40 MP ultrawide și 8 MP pentru telefoto. Va fi și un senzor 3D ToF, alături de un bliț. Camera de selfie va fi de 32 MP.

Huawei Mate 30 va avea și un sistem nou de autentificare facială, dar și un scanner de amprentă în ecran. Iar bateria va fi de 4.500 mAh, cu încărcare rapidă și încărcare wireless bilaterală, cum a avut și P30 Pro.

Memoria RAM va fi de 8 sau 12 GB, iar spațiul de stocare de 128 sau 512 GB. Altfel, sistemul de operare figurează ca fiind Android 10 cu EMUI 10, dar fără serviciile Google.

În ceea ce privește serviciile Google, cel mai important e Play Store, unde sunt toate aplicațiile. Apoi e aplicația de YouTube și eventual cea de Maps. Ultima mai poate fi înlocuită, dar YouTube va fi disponibil doar în browser.

Fără cea mai importantă componentă din Android va fi ciudat, dar Huawei ar putea oferi alternative. Acestea mai rămân de descoperit când va fi introdus oficial telefonul. Altfel, ca o veste bună, telefonul va avea în pachet un încărcător SuperCharge de 40 de wați. Spre comparație, Samsung folosește unul de 25 wați și Apple unul de 18 wați.

specificatii Huawei Mate 30

Specificațiile lui Mate 30 Pro așa cum au fost dezvăluite pe Twitter

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele