Huawei Mate 30 Pro ar fi unicul telefon Android cu această tehnologie

Huawei Mate 30 Pro ar fi unicul telefon Android cu această tehnologie

Huawei nu se lasă, iar ultimele imagini sugerează că Mate 30 Pro va beneficia de o tehnologie unică în ecosistemul Android.

Imagini neoficiale cu posibilul Huawei Mate 30 au apărut pe internet, iar acum avem și primele fotografii cu fața telefonului. Inițial, se vorbea despre faptul că seria Mate ar avea un ecran perforat (similar cu ceea ce am văzut pe Galaxy S10 sau S10+), însă aceste noi imagini apărute pe rețeaua socială Weibo contrazic această informație.

Potrivit imaginilor, chinezii de la Huawei par a pregăti ceva special pentru Mate 30 Pro. Din ce putem vedea, fața viitorului telefon va avea margini curbate, iar ecranul va fi decupat, în partea de sus, în același mod ca și iPhone Xs, ceea ce ne face să credem că Huawei pregătește propriul sistem de Face ID.

FaceID pe Huawei Mate 30 Pro

Vechiul Mate 20 Pro are un decupaj similar, dar sistemul de autentificare facială nu este la fel ca cel de pe iPhone. Acest lucru se pare că se schimbă pe Mate 30 Pro deoarece vedem mai multe perforații în partea de sus a display-ului ceea ce ar însemna că vor fi încorporați mai mulți senzori care să faciliteze autentificarea facială.

Asta ar face ca Mate 30 Pro să fie singurul telefon Android care are același nivel de securitate pe autentificare facială ca și iPhone X și iPhone Xs. Foarte multe smartphone-uri Android au sisteme de deblocare/autentificare facială, dar nu sunt sofisticate, iar unele sisteme pot fi păcălite chiar și cu o fotografie.

Huawei Mate 30 Pro ar avea un display AMOLED cu margini curbate de 6,71 inci, iar în partea de jos vom avea un senzor de amprentă sub ecran. În plus, mai mult ca sigur, telefonul va veni echipat cu procesorul Kirin 985, modemul 5G Balong 5000, iar bateria de 4200 mAh se va încărca ultra rapid la 55 de wați pe fir și doar la 10 wați în regim wireless.

Sursa: TME