16 sept. 2019 | 12:09

Huawei Mate 30, în cele mai bune poze și cu toate detaliile importante

ACTUALITATE
Huawei Mate 30, în cele mai bune poze și cu toate detaliile importante

Ca în fiecare an, cele mai importante detalii despre cele mai așteptate telefoane au ajuns online. E cazul și cu Huawei Mate 30, care va fi prezentat abia pe 19 septembrie. Știm însă de acum că vor fi patru versiuni: Lite, Mate 30, Pro și Porsche Design. Și pentru toate acestea există imagini, ca să știi ce a pregătit Huawei înainte să-ți dezvălui ceva.

Huawei Mate 30 marchează o premieră majoră pentru companie: va fi primul smartphone cu Android, dar fără servicii Google. De fapt, aceasta va fi și știrea de la eveniment: cum înlocuiește compania serviciul Play Store pentru acces la aplicații? Altfel, telefonul e cum te-ai aștepta. Are hardware bun, design familiar și va fi disponibil în patru versiuni.

Huawei Mate 30 Pro păstrează crestătura în ecran pentru sistemul de autentificare facială

Huawei Mate 30 Pro

Modelul acesta cumulează cele mai importante tehnologii pe care compania le-a folosit în ultimul an. Va avea ecran OLED de 6,8 inci cu o rezoluție cumva diferită de cele cu care ne-am obișnuit în lumea Android. Va avea procesorul Kirin 990 cu modul 5G și 8 sau 12 GB memorie RAM.

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro (1)

Huawei Mate 30 Pro va avea și un sistem nou de autentificare facială, dar și un scanner de amprentă în ecran. Iar bateria va fi de 4.500 mAh, cu încărcare rapidă și încărcare wireless bilaterală, cum a avut și P30 Pro. Sistemul de operare va fi Android 10 cu EMUI 10, dar fără serviciile Google.

Mate 30 e versiunea „de buget”

Huawei Mate 30 spate fata

Chiar dacă acest telefon are același număr de camere, e de așteptat ca ele să nu fie la fel de bune. Totodată, dat fiind că are o crestătură mai mică pe ecran, e posibil să nu beneficieze de același sistem de autentificare facială. Acest model e gândit ca unul accesibil, cu ceva hardware bun, dar nu din cale afară.

După cum vezi în imaginea de mai sus, telefonul n-are un ecran la fel de curbat ca modelul Pro. E așteptat însă cu un procesor Kirin 990 5G, 6 GB memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare și câteva noutăți preluate de la Pro pentru camera foto.

Modelul Lite e ceva care să acopere zona ieftină a pieței

Huawei Mate 30 Lite

Pe cât de populare au fost telefoanele Huawei, în ultimii ani, modelele Lite au fost cele care au dus „greul”. Sunt modele cu preț mic, hardware onorabil și nicio pretenție prea mare. Nu fac poze ca un high-end, autonomia nu e la fel, opțiunile noi nu sunt la fel de însemnate.

În fapt, Huawei Mate 30 Lite este un nova i5 Pro. Acel model a fost anunțat în iulie 2019. Are o cameră de selfie de 32 MP și alte trei pe spate: 8 MP pentru ultrawide, 48 MP wide și 2 MP pentru zoom. Mai există un senzor folosit pentru măsurarea adâncimii de câmp. Altfel, are o baterie de 4.000 mAh și 6 GB memorie RAM cu 128 GB stocare.

Huawei Mate 30 Porsche Design (1)

Modelul mai impresionant e însă cel de mai sus. E vorba de Huawei Mate 30 Porsche Design. După cum vezi, are și o carcasă specială care se dublează ca suport pentru vizionat filme și seriale. Acest model va fi și cel mai scump. E așteptat cu 12 GB memorie RAM, 512 GB stocare și toate opțiunile de pe modelul Pro.

Telefoanele vor fi prezentate pe 19 septembrie. Atunci vom vedea planul Huawei de-a folosi altceva în locul serviciilor Google.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele