Ce se întâmplă cu Huawei Mate 30: directorul a confirmat vestea proastă

Ce se întâmplă cu Huawei Mate 30: directorul a confirmat vestea proastă

Huawei Mate 30 va fi prezentat pe 19 septembrie. Și ar putea fi, pentru prima dată, un smartphone fără acces la serviciile Google. Americanii au confirmat asta. Iar directorul Richard Yu a venit cu aceeași veste proastă.

La final de august, Google a confirmat că Huawei Mate 30 nu va avea acces la serviciile sale. Asta dacă nu se schimbă ceva în relația companiei chineze cu Statele Unite ale Americii.

Acum, Richard Yu, directorul Huawei, a spus că va exista o soluție, dar nu cea mai bună. „Nu vom putea instala Google Mobile Services pe acest telefon. Dar le vom oferi utilizatorilor opțiunea de a le instala singuri”, a afirmat Yu.

Ce se întâmplă cu Huawei Mate 30, dar și cu P40

Google a cerut deja autorităților americane să-i permită să facă afaceri cu Huawei. Până la un verdict final, n-are voie. Donald Trump, președintele SUA, a spus că această companie încă prezintă riscuri pentru securitatea națională.

Astfel, P40 ar putea fi primul smartphone cu HarmonyOS, sistemul de operare dezvoltat de Huawei. Totodată, versiunea de Android de pe Mate 30 va fi una open source, cu acces la magazine terțe de aplicații sau cu posibilitate de a face side loading. Pe scurt: instalezi singur ce aplicații vrei, fără protecția pe care ți-ar oferi-o Google prin Play Store.

E un risc destul de mare lăsat de Huawei pe seama utilizatorilor. Mai are însă AppGallery, magazinul său cu aplicații, și probabil acela va fi crescut în timp.

Pentru acest magazin alternativ cu aplicații pentru Europa, compania are un program în derulare, accelerat în iunie. În vară, Huawei încerca să recruteze dezvoltatori de aplicații. A venit și cu o promisiune mare: în ultimii doi ani, ar fi livrat circa 350 de milioane de telefoane, dintre care jumătate în piețe occidentale. Și sunt circa 270 de milioane de telefoane active lunar care au preinstalat magazinul AppGallery.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Gizchina