Ce face Huawei dacă îi va fi interzis să folosească Android, Windows

Ce face Huawei dacă îi va fi interzis să folosească Android, Windows
Sursa foto: Playtech

Huawei ar putea să fie obligată să renunțe la Android și Windows pe produsele sale, dar are un plan B pentru acestă situație.

Firma și-a dezvoltat propriul sistem de operare și este gata să-l implementeze. Sistemul a fost creat în cazul în care bătălia legală împotriva SUA duce la interzicerea exportului de produse și servicii realizate în SUA precum Android sau Windows către Huawei.

„Am pregătit propriul sistem de operare și dacă se dovedește că nu vom mai putea folosi aceste sisteme vom fi pregătiți. Avem un plan B”, a declarat Richard Yu, șeful Huawei, într-un interviu pentru Die Welt.

Huawei a început să lucreze la un înlocuitor pentru Android încă din 2012. Atunci SUA a deschis o investigație împotriva Huawei și ZTE.  Compania lucra activ la sistem chiar și în 2016.

Acest plan B a fost anunțat în mijlocul unei lupte legale a Huawei împotriva SUA care ar putea rezulta în interzicerea folosirii produselor americane de către Huawei.

Recent, compania a dat în judecată SUA ca răspuns la interzicerea tehnologiei companiei de a fi folosită în „rețele federale și impiedicarea contractorilor guvernamentali să utilizeze echipamente Huawei”.

Reprezentanții producătorului telecom susțin că SUA a pedepsit neconstituțional Huawei și că interzicerea echipamentelor companiei va duce ca SUA să fie în urma altor regiuni în cursa pentru construirea rețelelor 5G.

Richard Yu a spus că preferă să lucreze în ecosistemul Google și Microsoft, dar că firma este gata să facă schimbarea dacă climatul legal se schimbă. Huawei produce deja propriile procesoare de telefoane și ar fi afectată mai puțin decât ZTE dacă o astfel de măsură ar fi luată.

ZTE a avut parte de o asemenea decize și timp de trei luni nu a mai avut voie să folosească Android și nici să mai primească componente de la companii americane.

Totuși, compania din China încă se bazează pe procesoare Intel pentru laptopurile sale și, dacă nu va mai avea voie să utilizeze Intel atunci va trebui să-și construiască propriile procesoare și în acestă categorie. Alternativa ar fi să folosească MediaTek, însă acestea sunt mai puțin performante.

Sursa: The Verge