Mașina electrică pe care ți-o dorești ar putea fi acest model Honda

Mașina electrică pe care ți-o dorești ar putea fi acest model Honda

Honda Tomo ar putea fi mașina viitorului, așa cum a fost gândită de niște tineri studenți. Conceptul electric va fi prezentat luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva.

„Tomo” înseamnă prieten în limba japoneză și este un concept electric creat special pentru tineri. În viitorul apropiat, așa ar putea să arate automobilele sport ideale pentru orașe ca Bucureștiul, unde suntem sufocați de mașini tot mai voluminoase.

Honda Tomo a fost creat de 13 studenți din Torino, iar mașina pe care o vezi în imagini este, de fapt, lucrarea lor de licență în Design.

honda tomo concept electric

Dimensiunile automobilului electric sunt considerabil de mici, doar cu puțin mai mare decât Mazda Miata, una dintre cele mai mici mașini sport. Are aproape patru metri lungime, aproape doi metri lățime și o înălțime de puțin peste un metru și jumătate.

Viziunea tinerilor studenți despre mașina viitorului relevă un automobil desprins parcă din filmele SF, extrem de compact și cu un design futurist pe care azi îl întâlnești doar la mașinile concept.

Combinația de negru cu gri metalizat sau alb sidefat are rolul de a se adapta oricărui stil de viață și preferințe estetice. Teoretic, n-are cum să nu-ți placă. Privește cât de bine pot să arate farurile și stopurile, atât de simple, dar perfect adaptate designului minimalist.

honda tomo concept electric

Am mai văzut concepte similare și se pare că aceasta va fi orientarea viitoarelor mașini sport în materie de design.

Deocamdată, Honda Tomo este doar un prototip, pe care compania niponă n-o să-l producă vreodată în serie. Știu, așa se întâmplă în cazul tuturor acestor concepte, dar, totuși, sunt împrumutate anumite elemente de design pentru automobilele care sunt apoi lansate pe piață. Toate cercetările și încercările în domeniu sunt binevenite.

Un aspect inedit al lui Tomo este că nu-ți poți da seama din ce categorie face parte. E greu să admiți că e un hatchback. Honda Tomo este mai degrabă un automobil ute, abreviere care înseamnă utilitară. Dacă te uiți cu atenție la spatele conceptului electric, observi o formă atipică și, în mod sigur, nu găzduiește motorul.

Citește și:
Sursa: Jalopnik