Hackul asupra Outlook a fost mai grav decat pretinde Microsoft

Hackul asupra Outlook a fost mai grav decat pretinde Microsoft
Sursa foto: Shutterstock

Microsoft recunoaște că un hacker a avut acces la conturile de mail Outlook timp de luni de zile. Însă nu spune toată povestea.

Gigantul software a descoperit că un angajat al companiei din departamentul de support al companiei a fost compromis și astfel un hacker (sau hackeri) a avut acces neautorizat la anumite conturi din 1 ianuarie până pe 28 martie 2019.

Microsoft a recunoscut breșa de securitate acum și vrea să crezi că nu este o problemă prea mare. Dar nu pare a fi așa.

Compania americană spune că hackerul a putut vedea adrese de mail, nume de fișiere, și numele mailurilor, dar nu și conținutul acestora sau al fișierelor atașate.

Cu toate acestea, o sursă din cadrul companiei a declarat pentru Vice (încă din martie) că hackerul a putut citi conținutul mailurilor și a arătat dovezi a acestui fapt. Confruntată cu acest fapt, Microsoft a recunoscut că asta s-a întâmplat, însă doar 6% dintre aceste conturi au avut acestă problemă.

Probleme de securitate pentru Microsoft

Totuși, nu este clar câți oameni și câte conturi au fost afectate de acestă breșă de securitate. Gigantul software nu a vrut să dezvăluie numărul conturilor afectate de acestă breșă. Hackerul nu a reușit să fure informații de login, dar cei notificați sunt sfătuiți să-și schimbe parolele.

Mai mult, Microsoft spune că acestă problemă s-a manifestat doar trei luni, dar aceeași sursă a declarat că breșa de securitate este veche de șase luni de zile.

Acest incident vine la câteva săptămâni de la momentul când Zamis Clark, un cercetător în securitate cibernetică, a pledat vinovat în „spargerea” serverelor Microsoft și Nintendo de unde a furat informții confidențiale.

Procurorii au dezvăluit că Clark a avut acces la serverul Micorosft pe 24 ianuarie 2017 de unde a putut fura fișiere și informații din rețeaua Microsoft. El a copiat, în total, în jur de 43.000 de fișiere, inclusiv copii ale unei versiuni de Windows.

În acest moment, nici nu mai știi ce să crezi din ce spune Microsoft în legătură cu securitatea produselor sale.

Citește și:
Sursa: Slashgear