Outlook și Skype se modernizează într-o manieră esențială

Outlook și Skype se modernizează într-o manieră esențială

Nu se întâmplă des să vorbim de actualizări pentru serviciile Microsoft, dar gigantul din Redmond tocmai a anunțat două schimbări importante pentru Outlook.com și Skype.

Gmail este unul dintre cele mai populare servicii gratuite de email, iar fascinația utilizatorilor pentru el se datorează în parte și flexibilității sporite derivate din suportul pentru extensii și teme. Prin doar câteva clickuri, poți câștiga o serie importantă de opțiuni care nu ar fi disponibile altfel și pe care Google s-ar putea să nu le introducă niciodată.

În cazul Outlook.com, nu poți decât să speri că cei de la Microsoft vor fi suficient de conștiincioși încât să-l actualizeze la intervale regulate de timp.

O funcție foarte la modă în ultimul an ține de implementarea unei teme întunecate. Anul trecut, de Hallowen, cei de la Microsoft au aplicat o temă neagră temporară. Se pare însă că acel artificiu vizual va fi disponibil permanent, în cazul în care te încântă și vrei să-l aplici. Oficialii gigantului din Redmond au publicat deja mai multe teasere pe marginea subiectului.

”Unul dintre motivele pentru întârziere ține de insistența noastră de a livra cel mai bun mod întunecat dintre toți clienții de email de top (vei înțelege când îl vei vedea, îți promit).” Afirmația a fost făcută de un membru al echipei Outlook.com pe un forum de feedback al platformei online.

skype-read-receiptsAparent, versiunea aceleeași teme care a fost disponibilă de Hallowen era în beta și a trecut printr-un proces elaborat de modernizare și finisare până să ajungă la toată lumea. La ora actuală, Outlook.com are aproximativ 400 de milioane de utilizatori.

În altă ordine de idei, Skype a intrat în rând cu lumea. Banala și extrem de utila confirmare de citire pe care o vezi la WhatsApp, iMessage, Facebook Messenger, Line și nu numai, este în sfârșit prezentă în aplicația Skype pentru desktop și mobile. Dacă cineva îți citește mesajul, avatarul său va fi afișat imediat sub mesaj, la fel ca pe Facebook Messenger în conversațiile de grup.

În cazul clientului de chat de la Microsoft, noua opțiune este prezentă atât în cadrul dialogurilor unu la unu, cât și în cazul dialogurilor cu până la 20 de oameni. În mod previzibil, poți dezactiva în orice moment confirmările de citire, asumându-ți faptul că nu vei vedea nici tu în cazul interlocutorilor dacă ți-a citit sau nu cineva un mesaj.