Google nu renunță la proiectul telefonului modular cu acest nou design

Google nu renunță la proiectul telefonului modular cu acest nou design

Google Pixel 4 ar putea să nu fie singurul telefon la care gigantul american să lucreze în acest moment. Un brevet de invenție arată că Google nu renunță al proiectul unui telefon modular.

Traseul Project Ara a fost unul foarte complex de-a lungul anilor. A fost inițiat de Motorola, dar a rămas la Google după ce Motorola a intrat în portofoliul Lenovo.

Ideea era ca să-ți cumperi un smartphone ale cărui piese să le poți schimba foarte ușor. Ai putea alege ce fel de baterie ai vrea, procesor, camera foto și așa mai departe, un fel de jucărie futuristă pentru pasionații de gadgeturi. Proiectul nu a fost dus la capăt și se credea mort.

Se pare că Google încă nu este gata să renunțe și a depus un brevet de invenție ce ne arată un telefon modular similar cu Moto Z (care funcționează cu modulele Moto) sau cu LG G5.

Viitorul telefon modular Google nu ar fi la fel de customizabil ca telefonul Project Ara, dar ai avea loc de joacă. Imaginile din brevet ne arată mai multe module ce se pot „lipi” pentru a crea un smartphone complet. Vedem un fel de husă unde ai putea conecta două module.

telefon modular

Brevetul descrie posibilitatea de a „personaliza și modifica dispozitivul prin atașarea diferitelor module electronice de accesori la smartphone”. Procesul sună similar cu atașarea modulelor Moto la telefoanele Moto Z, dar în imagini vedem mai multe accesori care ar putea fi atașate.

Dacă acest dispozitiv va vedea lumina zilei ar înseamna că ai putea alege ce display vrei, ce procesor, sau ce cameră foto dorești. Este menționat că ai putea pune o baterie în plus, mai multă memorie sau un al doilea display și mai multe tipuri de camere foto.

Interesant este că brevetul nu precizează că acest dispozitiv nu ar fi nevoit să aibă un design de smartphone. Asta înseamnă că poate vorbim de o tabletă sau de un nou tip de gadget.

Acest grad de modularitate este bun pentru că ai putea să iei componentele de care ai nevoie, dar și că ai putea să schimbi foarte ușor piesele care se strică. Îți place în continuare telefonul pe care îl ai, dar ai vrea o cameră foto mai bună? Nu trebuie să-ți schimbi telefonul, ci doar senzorul foto.

Citește și:
Sursa: Techradar