Schimbare de la Google: ce se întâmplă cu pozele tale de acum

Schimbare de la Google: ce se întâmplă cu pozele tale de acum
09:25 13.06.2019

În momentul în care îți urci pozele pe Google Photos, ele pot fi accesate din Drive. Cu anumite setări, ajung să-ți ocupe spațiu din Drive, fără să fie foarte clar de ce sau cum. Compania vrea să elimine confuzia printr-o actualizare a serviciilor.

Din momentul în care s-a lansat Photos, serviciul de backup al fotografiilor de la gigantul din Mountain View a fost integrat cu Drive. Google a decis să încheie colaborarea implicită dintre cele două, pentru a-ți face ție viața mai ușoară și pentru ca lucrurile să fie un pic mai clare pentru utilizatorii mai puțin tehnici.

În principiu, Google vrea să simplifice experiența utilizării serviciilor sale online și, într-o oarecare măsură, a și reușit. Oficialii gigantului din Mountain View insistă pe blogul oficial al companiei pe faptul că schimbarea semnificativă vine ca rezultat al feedback-ului din partea utilizatorilor. Ca urmare, începând cu luna viitoare, se va realiza o schimbare pentru a elimina confuzia și posibilitatea de a șterge ceva din greșeală.

Din luna iulie a acestui an, fotografiile urcate pe Google Drive nu vor mai apărea automat în Google Photos. Reversul este de asemenea valabil și nu-ți vei mai vedea fotografiile din Photos în Drive, fără niciun fel de intervenție din partea ta. Partea mai importantă a acestei ruperi ține însă de modul în care sunt șterse fișiere media.

Începând de luna viitoare, când ștergi clipuri video sau imagini din Drive, nu vor mai dispărea și din Photos. Același principiu se aplică în cazul conținutul șters din Photos. Dacă nu era evident, acest sistem a fost introdus pentru a preveni ștergerea accidentală.

Dacă vrei să-ți urci poze din Google Drive în colecțiile din Google Photos, mecanismul este acum un pic mai precis. Accesând photos.google.com, poți alege cu precizie imaginile pe care să le transferi dintr-o parte în alta. Handicapul masiv derivat din acest update ține însă de spațiu. Dacă nu profiți de uploadul nelimitat gratuit în Google Photos, imaginile și clipurile tale video care se regăsesc atât în Drive, cât și în Photos, îți vor ocupa spațiu de două ori pe serverele Google și s-ar putea să te cost în plus.