Backup Google Photos – cum salvezi pozele și câștigi spațiu pe telefon

13:13 08.02.2019

Spre deosebire de Apple, dacă apelezi la backup în Google Photos, nu te costă nimic să salvezi un număr infinit de fotografii. Trebuie doar să-ți instalezi aplicația și să activezi sincronizarea.

Google Photos este un serviciu al celor de la Google care facilitează backup-ul librăriei tale de imagini și clipuri video de pe smartphone. Procesul implică un efort minim din partea ta. Poți opta pentru realizarea sa doar prin intermediul unei conexiuni mobile sau, dacă se întâmplă deseori să-ți pierzi sau strici telefon, backup-ul poate fi făcut printr-o conexiune 3G sau 4G.

Google Photos funcționează la fel de bine pe Android, cât și pe iPhone, iar beneficiile sunt identice. Google nu discriminează când vine vorba de backup. În plus, poți folosi același cont pe mai multe terminale, iar toate fotografiile tale vor fi disponibile pe toate smartphone-uri sau tabletele din dotare. În final, dacă ești pe laptopul unui prieten și vrei să-i arăți câteva fotografii personale, poți accesa photos.google.com de pe sistemul respectiv, te autentifici cu contul tău de Google și vei vedea aceeași librărie.

Google Photos se instalează de la acest link pentru un telefon cu Android și de aici pentru posesorii de iPhone. Ca bonus, mulți utilizatori de smartphone-uri cu Android au Google Photos din fabrică, dar backup-ul automat al fotografiilor este dezactivat implicit pentru a preveni un scandal legat de intimitatea datelor.

Pentru backup pe Google Photos, în primul rând, trebuie să intri în aplicația omonimă de mobil. Fă un tap în stânga sus și intră la Setări. De aici, te interesează secțiunea Backup și sincronizare. Bifează Backup și sincronizare în partea de sus a ecranului. La ”Dimensiune de încărcare”, optează pentru Calitate înaltă (Spațiu de stocare nelimitate gratuit). Eventual, dacă ai o problemă cu volumul de date mobile din abonament, debifează Fotografii și Videoclipuri la ”Backup prin date mobile”.

Backup-ul fotografiilor tale va începe imediat și va dura în funcție de viteza conexiunii tale la internet și a volumului de imagini și clipuri. La final, din același meniu principal al Google Photos, fă un tap în stânga sus și alege Eliberează spațiu. Optează pentru ștergerea imaginilor care au fost salvate deja și confirmă ștergerea lor.