Google Photos schimbă regulile dacă vrei spațiu de stocare nelimitat

Google Photos schimbă regulile dacă vrei spațiu de stocare nelimitat

Când un serviciu de internet îți promite că primești ceva nelimitat, trebuie să știi că există întotdeauna niște termeni și condiții care îți arată, de fapt, realitatea.

Acum ceva timp, Google Photos a devenit un serviciu care îți oferea spațiu de stocare nelimitat pentru fișierele tale multimedia. O adevărată binecuvântare în zilele noastre, când fiecare are mii de fotografii, dar poate nu suficient de mult spațiu de stocare. Acum, dacă ești dispus să-i dai lui Google toate pozele tale, ca să aibă grijă de ele, asta e partea a doua.

Recent, Google a făcut update unei pagini de suport care vorbește despre spațiul de stocare nelimitat pe care îl ai la dispoziție. Până acum, orice fișier video pe care îl uploadai de pe telefon era comprimat de Google și nu se punea la socoteală în cazul spațiului de stocare de pe Google Drive.

Google a revenit asupra deciziei și îți spune mai clar care sunt formatele video suportate în continuare de această funcție. Acestea sunt .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts și .mkv. Noua politică se aplică începând cu 6 decembrie.

După cum vezi, lista e destul de completă și conține cam toate formatele video obișnuite pe care le-ai putea întâlni. Există și formate lipsă, desigur, iar RAW ar fi cea mai notabilă absență dintre acestea.

Cel mai probabil, Google a făcut această schimbare din cauza unor utilizatori care ar fi vrut să fenteze sistemul. Unii ar fi putut să mascheze filme piratate pe care să le uploadeze în Google Photos, fără să se pună la socoteală spațiul de stocare folosit.

Acesta e doar unul dintre motivele de care ne-am putea lega, mai ales că Google nu a explicat și probabil nu va da o explicație oficială pentru schimbare.