Google schimbă două dintre cele mai populare aplicații: ce vezi de acum

Google schimbă două dintre cele mai populare aplicații: ce vezi de acum

Dacă ești un utilizator cu experiență de Google Photos sau Google Maps, probabil că ești obișnuit cu interfața celor două aplicații. Printr-o serie de actualizări recente însă, vor suferi schimbări majore.

Google Maps și Waze sunt unele dintre cele mai populare aplicații de navigație pentru mobil. Pentru că amândouă sunt deținute de Google, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că unele funcții migrează dintr-o parte în alta. De cele mai multe ori, opțiuni din Waze fac tranziția la Google Maps.

Google Maps update

În urmă cu câteva zile, anunțam modul în care Google Maps te-ar putea scăpa de amenzi de circulație prin includerea in-app a notificărilor pentru camere fixe. Pe lângă opțiunea respectivă, o nouă actualizare adusă aplicației te ajută să vezi viteza curentă în interfața programului, pe lângă limita de viteză din zona în care circuli.

Pe lângă acel indice vizual, Google Maps te avertizează în momentul în care depășești limita de viteză. Vitezometrul este afișat implicit în colțul din stânga jos, dar poate fi dezactivat sau reactivat din meniul de configurare al aplicației, la secțiunea Speedometer. În prima fază, noua funcție va fi implementată în SUA, Belgia, Regatul Unit și Brazilia, urmând ca în următoarele săptămâni să ajungă și în alte colțuri ale mapamondului.

Google Photos Dark Mode

În ceea ce privește update-ul adus Google Photos, dacă nu era evident din captura de ecran de mai sus, este vorba de introducerea unui mod întunecat. În contextul în care un număr din ce în ce mai mare de aplicații au posibilitatea să apelezi la un fundal negru sau gri închis, nu este o surpriză majoră prezența respectivei opțiuni în Photos.

Pe lângă beneficiul legat sporirea autonomiei pe terminalele cu ecrane OLED, o interfață întunecată te ajută la sănătate și facilitează somnolența pe timp de seară, după ce a apus soarele. Inițial, o astfel de temă întunecată a fost introdusă în YouTube și Google Maps, dar a venit rândul Photos pentru a se bucura de același tratament.

Citește și: