Funcțiile Google Maps de care nu știi, dar ar trebui

Funcțiile Google Maps de care nu știi, dar ar trebui

Google Maps s-a lansat în 2005. De atunci, a devenit încet-încet o unealtă esențială a supraviețuirii în era modernă.

Cu ajutorul Google Maps, poți afla cât durează să ajungi din punctul A în punctul B, ce puncte de interes bine-cotate sunt ăn apropierea ta și, desigur, pe ce rută să o iei (fie că mergi pe jos, cu transportul în comun, mașina personală sau Uber-ul). În cei 14 ani de existență ai săi, Maps a ajuns departe.

Iată cele mai interesante funcții ale aplicației, de care poate nu știi, dar care îți vor fi de folos.

Schimbă ora plecării pentru a primi indicații mai precise

Lisa Eadicicco/Business Insider

Google Maps te ajută să cauți indicații din timp pentru a ajunge dintr-un loc în altul, dar dacă vrei o precizie mai mare, poți alege ora la care vrei să pleci sau la care vrei să ajungi. Pentru a accesa această opțiune, trebuie doar să apeși pe butonul de „Depart at” din aplicația pe mobil, care se află chiar sub locul unde Google îți arată modalitățile disponibile de transport.

Fă-ți o listă cu locurile favorite

Lisa Eadicicco/Business Insider

Dacă îți vine greu să ții cont de toate locurile tale favorite, Google Maps îți poate veni în ajutor. Trebuie să apeși pe iconița care îți arată trei linii orizontale și alege opțiunea „Your places”. Mai apoi, alege tab-ul cu „Saved”, apoi „Favorites”. De acolo, trebuie doar să folosești butonul de „Add” pentru a adăuga în listă locațiile tale dragi.

Folosește Google Maps când nu ai internet

Lisa Eadicicco/Business Insider

Uneori, pur și simplu ți se termină datele mobile. Alteori, ai din plin, dar e inutil, pentru că nu ai semnal și nu e niciun WiFi prin zonă. Pentru acele dăți, poți downloada anumite indicații în avans. Poți, de exemplu, să cauți un oraș pe Google Maps. Odată găsit, dai swipe în jos, și vei vedea un buton de download. Îl apeși și astfel ai downloadat harta pentru un întreg oraș, pe care o poți folosi oricând ai nevoie. Singurul dezavantaj va fi că nu vei ști cât de aglomerat este traficul pe anumite rute dacă vei folosi Google Maps offline.

Arată-i unui prieten unde ești, să vă găsiți mai ușor

Lisa Eadicicco/Business Insider

Pentru acele persoane care întârzie mereu – și nu numai pentru ele, există opțiunea de a da share la locație, astfel încât persoana cu care share-uiește locația să știe exact în ce punct al traseului se află celălalt. Odată ce ai stabilit indicațiile de la punctul A la punctul B și ai apăsat pe butonul de pornire, apasă pe săgeata din colțul dreapta jos și alege opțiunea de „Share trip progress”. De acolo, trebuie doar să te hotărăști cu cine vrei să împărtășești informațiile.

Vezi dacă e prea aglomerat la restaurant înainte să ajungi acolo

Lisa Eadicicco/Business Insider

Google Maps se pricepe la mai multe lucruri decât la simple indicații de orientare. De exemplu, când cauți o locație în aplicație (orice, de la restaurante la oficii poștale) și apeși pe ecran, îți va apărea o analiză amănunțită a locației. Dacă dai puțin scroll în jos, vei vedea orele la care este cel mai aglomerat în locul potrivit. Astfel, poți decide când să vizitezi ceva anume în funcție de cât de comfortabil de simți cu ideea de aglomerație.

Lasă realitatea augmentată să te ghideze

Nick Bastone/Business Insider

Dacă se întâmplă să ai un dispozitiv Google Pixel, atunci ești norocos. Aceste dispozitive îți permit să activezi camera și să folosești marcatorii din Google Maps în lumea reală. Astfel, nu va mai trebui să stai să îți dai seama de unul singur dacă mergi în direcția corectă sau cea greșită. Dacă ai un dispozitiv Pixel, trebuie doar să cauți destinația unde vrei să ajungi, apoi să apeși pe butonul de realitate augmentată care se află la baza ecranului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: