Google Maps introduce funcția care te scapă de amenzi: când ajunge în România

Google Maps introduce funcția care te scapă de amenzi: când ajunge în România

Google Maps beneficiază constant de actualizări importante, dar durează destul de mult până când unele dintre ele ajung în țara noastră.

În cazul în care folosești de mult timp Google Maps pentru a ajunge din punctul A în punctul B, te vei bucura să afli că probabilitatea să primești vreo amendă de viteză pe traseu a scăzut semnificativ. Asta nu înseamnă că trebuie să fii ignorant cu privire la legile de circulație, iar noua versiune a aplicației de navigație nu și-a propus să te facă mai inconștient.

Un update la aplicația Google Maps va introduce pe hartă locația camerelor fixe dintr-un număr foarte mare de țări, atât din Europa, cât și din Australia sau Statele Unite. Această funcție se afla de mult timp în teste, dar acum e disponibilă la scară largă și ar trebui să te ajute să nu mai primești amenzi de viteză când ajungi acasă după un drum lung.

Există deja rapoarte de la utilizatori care se bucură de această funcție în țări precum Danemarca, Polonia sau Regatul Unit. Nu ar trebui însă să dureze mai mult de câteva zile până când să profiți de aceeași funcție și în România, pe lângă Australia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Finlanda, Grecia, Ungaria, India, Indonzia, Israel, Italia, Mexic, Olanda, Portugalia, Rusia, Arabia Saudită, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Suedia și SUA.

Pornind de la informațiile de la ceilalți utilizatori din trafic, o funcție similară există deja în Waze, o altă aplicație deținută de Google. De la momentul achiziției însă, oficialii americani nu s-au grăbit să porteze în Google Maps toate funcțiile care fac Waze atât de popular. Au început totuși această evoluție prin introducerea blocajelor în trafic detectate în timp real, pornind de la viteza de deplasare a celorlalți participanți la trafic. Acesta este a doua actualizare care aduce în Maps o particularite Waze.google_maps_speed_trap

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: