Google Chrome trebuie actualizat acum: cât de gravă este noua vulnerabilitate

Google Chrome trebuie actualizat acum: cât de gravă este noua vulnerabilitate

Cei de la Google au remediat de curând o vulnerabilitate importantă în Google Chrome și este mai important ca niciodată să-ți instalezi ultima versiune.

În teorie, oficialii gigantului din Mountain View sunt destul de proactivi când vine vorba de vulnerabilități în cel mai popular browser din lume. Prin prisma faptului că plătesc persoane sau entități care descoperă găuri de securitate în Chrome, se întâmplă foarte rar ca o vulnerabilitate să ajungă să fie exploatată în masă, înainte să fie remediată. Din păcate, tocmai s-a produs o astfel de excepție.

Conform celor de la 9to5Google, americanii au lansat în ultimele 24 de ore o actualizare pentru Google Chrome destinată tuturor sistemelor de operare pentru care este disponibil browser-ul, cu excepția iOS. Cu alte cuvinte, dacă folosești Chrome pe Windows, macOS, ChromeOS, Linux sau Android, ar trebui să-i faci un update.

Deși nu sunt cunoscute foarte multe detalii despre vulnerabilitatea care a fost acoperită, stresul Google vine din faptul că este deja exploatată de mai mulți indivizi malițioși. Ca urmare, dacă eviți intenționat actualizarea, îți pui securitatea sistemului și a datelor în pericol.

În teorie, versiunea de Google Chrome pentru desktopuri se actualizează automat, fără niciun fel de intervenție din partea ta. Cu toate acestea, este recomandabil ca odată pe zi sau la câteva zile, să închizi și să redeschizi browserul pentru a permite instalarea actualizării proaspăt descărcate.

În situația în care nu ești convins dacă ești în siguranță, tastează în bara de adresă chrome://settings/help și vezi dacă nu cumva îți este cerută repornirea browserului pentru a instala o nouă versiune. Dacă ești deja un utilizator al versiunii 72.0.3626.121, atunci te poți considera ca fiind în siguranță. Aceea este ultima iterație lansată de compania americană și, mai mult decât să instalezi, nu ai ce să faci pentru siguranța sistemului și a datelor tale.

Sursa: 9to5Google