Modul Incognito din Google Chrome va deveni semnificativ mai eficient

Modul Incognito din Google Chrome va deveni semnificativ mai eficient

Modul Incognito din Google Chrome nu mai este de mult foarte eficient în blocarea urmăririi activității online de către anumite site-uri. Problema se va remedia însă în curând.

În momentul în care accesezi o pagină web folosind modul incognito din Chrome, aceea ar trebui să se comporte normal. Conținutul ar trebui să fie afișat neschimbat, doar cu mențiunea că reclamele pe care le vezi nu vor mai fi personalizate în funcție de istoricul tău online. Din cauza faptului că respectivul mecanism implică un profit mai mic pentru site-urile web accesate, tot mai multe pagini web ajung să refuze să se încarce dacă nu dezactivezi Incognito.

Partea ciudată este că mulți dintre cei care folosesc Incognito o fac pentru a nu avea stocat pe sistem istoricul de navigare. Nimeni nu are intenția să micșoreze profitul website-ului de la capătul firului. Este o consecință nedorită.

În orice caz, conform celor de la 9to5Google, o versiune viitoare de Google Chrome va adresa problema site-urilor care blochează complet utilizatori în momentul în care folosesc modul Incognito din browserul Google.

Totul pleacă de la cookie-urile care nu-ți mai pot fi stocate pe sistem într-o sesiune Incognito. Acele cookie-uri ajută la urmărirea activității online, personalizare reclamelor și, într-un final, la profitabilitate. Dacă vrei să înțelegi despre ce este vorba, încearcă să folosești modul Incognito pentru a accesa MIT Technology Review.

Ca un site să-și dea seama că ești pe Incognito, verifică API-ul FileSystem, care facilitează stocarea de fișiere permanente pe sistem. Acela este dezactivat în mod implicit când profiți de intimitatea sporită în browser. Din acest punct de vedere, API-ul cu pricina va rămâne dezactivat pe viitor, dar Google Chrome va deveni mai eficient în a păcăli site-ul pe care ești că funcționează.

Modul în care va păcăli site-urile accesate în Incognito implică crearea unei partiții virtuale în RAM cu fișierele stocate de diverse pagini web, doar pentru a șterge acea partiție în momentul în care ai închis browserul sau ai încetat sesiunea de navigare privată. Acest update va ajunge la majoritatea utilizatorilor odată cu lansarea Chrome 76, peste câteva luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: 9to5Google