Google schimbă modul cum navighezi cu Android Q

Google schimbă modul cum navighezi cu Android Q

Android 9 (Pie) se află instalat pe un număr mic de smartphone-uri din întreaga lume, dar Google lucrează la următoarea variantă, Android Q, și vine cu schimbări importante la modul cum navighezi prin aplicații.

De când Apple a scos butonul de „acasă” în favoarea unui sistem de navigație bazat pe gesturi am văzut mai multe companii de telefoane care au implementat propriul sistem de navigare. Unii făcut o treabă bună și sistemul de navigare prin gesturi de la OnePlus sau Huawei este unul bun, însă cel implementat dde Google a fost primit cu recenzii mixte.

În Android Pie, sistemul de navigare cu trei butoane a fost înlocuit cu unul de două butoane, iar pentru Android Q vom rămâne cu un singur buton.

În prezent, pe telefoanele cu Android 9 apeși pe butonul din centru pentru ecranul principal, o apăsare mai lungă duce la asistentul Google. Glisarea degetului în sus deschide aplicațiile recente, apoi încă o glisare în sus te duce în sertarul de aplicații. Dacă dai cu degetul în dreapta atunci poți să vezi aplicațiile ce sunt deschise, iar butonul din stânga te întoarce în ecranul anterior.

Sistemul funcționează destul de bine, dar este enervant că trebuie să dai de două ori cu degetul în sus ca să intri în sertarul de aplicații (sau să ții mai mult timp degetul apăsat pe ecran în timp ce-l miști în sus). Un alt lucru de care s-au plâns utilizatorii este chiar prezența butonului din stânga (cel care te duce în ecranul anterior).

Google a ascultat și renunță la butonul dedicat din stânga. Asta înseamnă că în Android Q, ca să te întorci în ecranul anterior, va trebui să glisezi degetul în stânga. Simplu și eficient. Google prea inspirație de la Apple și glisarea în dreapta te lasă să treci de la o aplicație la alta foarte simplu.

De asemenea, noul sistem de operare va avea noi animații și navigarea pare să fie mai lină și mai ușoară.

Totuși, până când vom vedea Android Q poate Android Pie va ajunge pe mai multe telefoane pentru ca și consumatorii să se obișnuiască cu acest sistem de navigare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: