22 mai 2019 | 08:10

Game of Thrones se termină altfel, în cărțile lui George R.R. Martin

ACTUALITATE
Game of Thrones se termină altfel, în cărțile lui George R.R. Martin

Mulți fani ai îndrăgitului serial sunt nemulțumiți de modul în care s-a terminat Game of Thrones. Dacă intri în această categorie, poți aștepta cărțile lui Goerge R.R. Martin, deoarece, se pare, că vor include alt final.

George R.R. Martin nu putea fi imun la dezbaterile online și petițiile cu sute de mii de oameni în spate care speră să existe un alt final pentru Game of Thrones. Din acest motiv, a creat o postare pe blogul personal în care explică de ce finalul din cărțile sale nepublicate va fi diferit față de ceea ce am văzut la televizor. În mod previzibil, explicațiile nu sunt foarte clare și nu includ vreun detaliu revoluționar. În schimb, autorul include câteva mențiuni în această direcție.

Deși propozițiile cu pricina vin direct din gura lui George R.R. Martin, aproape că le poți percepe ca zvonuri referitoare la ce urmează să citim în ultimele două cărți din serie. ”Cum se va termina? Aud oameni întrebând. La fel ca serialul? Diferit? Pâi.. da. Și nu. Și da. Și nu. Și da. Și nu. Și da.”

Încercând să argumenteze ce a vrut să spună, autorul insistă pe faptul că au existat limitări important în serial legate de acel mediu. Ca urmare, numeroase scene și personaje nu au fost ecranizate sub nicio formă. O menționează de exemplu pe Lady Stoneheart, pe care nu o vezi în show-ul de pe HBO, dar s-ar putea să influențeze finalul.

”Lucrez într-un mediu foarte diferit de cel folosit de David și Dan, nu uitați. Ei au avut șase ore pentru ultimul sezon. Mă aștept ca aceste ultime două cărți ale mele să umple 3000 de pagini de manuscris împreună, înainte să termin. Iar dacă sunt necesare mai multe pagini și capitole și scene, le voi adăuga.” A spus R.R. Martin pe blog.

Este important de reținut că, în urmă cu câțiva ani, când acțiunea din serial a trecut de ceea ce era disponibil în cărți, au apărut online rapoarte conform cărora George R.R. Martin le-a spus producătorilor cum își dorește să termine cărțile. Ca urmare, ceea ce am văzut în serial ar trebui să fie apropiat de ceea ce vom citi în paginile cărților, chiar dacă într-o variantă simplificată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele