Galaxy A40 este cel mai nou telefon ieftin de la Samsung

Galaxy A40 este cel mai nou telefon ieftin de la Samsung

Amatori de smartphone-uri ieftine de la Samsung au un nou gadget spre care se pot orienta. Galaxy A40 a fost lansat oficial și s-ar putea să fie perfect pentru majoritatea utilizatorilor fără pretenții mari.

După ce a făcut subiectul mai multor zvonuri care au circulat online în ultimele săptămâni, Samsung Galaxy A40 a fost lansat oficial și va ajunge în majoritatea țărilor europene în următoarele săptămâni.

În cadrul Mobile World Congress 2019 au fost detaliate Galaxy A50 și Galaxy A30, noua linie de smartphone-uri accesibile ale sud-coreenilor. Din prisma specificațiilor tehnice și a prețului, Galaxy A40 este situat între ele. În mod previzibil, nu vorbim de un gadget revoluționar, dar arată bine, are margini subțiri ale ecranului, iar camera frontală este sub formă de picătură.

În prima fază, telefonul s-a lansat în Olanda. Este construit în jurul unui ecran Super AMOLED de 5,9 inci cu o rezoluție nativă Full HD+. Samsung îți promovează această construcție sub numele Infinity-U Display.

La interior, partea de performanță este asigurată de o combinație între un SoC proprietar Exynos 7885 cu 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Un slot microSD pentru carduri de până la 512GB ar trebui să-ți rezolve toate problemele în materie de spațiu de stocare.

În ceea ce privește opțiunile de captură ale conținutului foto/video, ai două camere principale desprinse din Galaxy A30. Prima are 16 megapixeli, iar a doua se rezumă la 5 megapixeli. Cea din urmă are un obiectiv ultra-wide. Camera frontală este desprinsă de la Galaxy A50 și folosește un senzor de 25 de megapixeli cu F/2.0.

Prețul pentru micuțul de 144.3 x 69.1 x 7.9 mm este de 249 de euro și poate fi achiziționat în patru culori cu nume surprinzător de simple, negru, alb, albastru și coral. Pachetul este completat de Android Pie mascat cu OneUI și de un acumulator de 3100mAh. În majoritatea magazinelor ar trebui să ajungă pe 10 aprilie.

Citește și: