Fiat 500 devine electric, ca să ai, în sfârșit, un motiv să-l cumperi

Fiat 500 devine electric, ca să ai, în sfârșit, un motiv să-l cumperi

Fiat 500 devine electric, deci e o veste bună dacă vrei o mașină electrică mai ieftină. Noul Fiat 500 va fi construit pe o nouă platformă, dar va arăta la fel și nu va avea prețul pe care-l aștepți.

Problema e că un Fiat 500 nu mai e de mult ieftin. La noi, prețul pornește de la peste 10.000 de euro, deci nu e deloc puțin pentru o mașină care era una de buget, cândva. Nu-i nicio mirare. Și Volkswagen Beetle a fost o dată o mașină ieftină, iar azi nu și-o pot permite mulți.

Producătorii mizează pe faptul că oamenii s-au mai îmbogățit în ultimii 50 de ani. Dar, și modul în care au evoluat aceste mașini crește prețul substanțial.

fiat 500

Primul Fiat 500 a apărut pe la finalul anilor ‘50 și era exclusiv o mașină urbană, cu o capacitate cilindrică foarte mică și un consum de carburant pe măsură. Te costa puțin să o cumperi și te costa puțin să o întreții. A fost o bucurie pentru orice italian de rând, așa cum ar fi trebuit să fie Dacia la noi (doar că românii de rând nici pe-asta nu și-o permiteau înainte de ‘89).

fiat 500
Fiat 500 din anii ’50

Fiat 500 electric ar trebui să fie altceva…dar nu va fi

Versiunea actuală a lui Fiat 500 a apărut în 2005. De atunci, a rămas cam la fel și, cu toate că a evoluat mult față de primele versiuni, este considerat un model vechi.

Prin urmare, șeful de marketing al companiei italienești a declarat în cadrul Salonului auto de la Geneva că Fiat 500 va deveni electric, ca să pară că vine cu ceva nou.

Adevărul e că schimbarea radicală va fi doar sub capotă, pentru că mașina va continua să arate la fel. Va avea aceleași dimensiuni, aceleași proporții, dar va fi construită pe o nouă platformă.

fiat 500

Șeful de marketing a spus că Fiat va reface modelul 500 de la zero, pentru că o mașină electrică are altă structură decât una obișnuită. Designul se va păstra neschimbat.

Aparent, e o veste bună, dar și prețul va crește exponențial. Dacă până acum, Fiat 500 ți s-a părut prea scump pentru ce oferă, versiunea electrică ți-ar putea afecta și mai rău bugetul, dar șeful de marketing n-a dezvăluit nici măcar un preț aproximativ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: