Familia regală care a descoperit partea urâtă a internetului și vrea cenzură

Familia regală care a descoperit partea urâtă a internetului și vrea cenzură

Familia Regală a Marii Britanii s-a lovit de ceea ce restul lumii cunoștea de mult timp – fenomenul de bullying online.

Tocmai de aceea, Familia Regală a introdus un set de reguli pentru social media, menit să creeze un mediu online sigur, pe care îl poți vedea aici. Noile reguli presupun ca acei utilizatori care postează comentarii abuzive să fie blocați sau raportați la poliție. Mai mult, comentariile care violează noile reguli urmează să fie ascunse sau chiar șterse.

Decizia de a implementa setul de reguli a fost luată după ce Familia Regală a Marii Britanii s-a confruntat cu un val de comentarii abuzive aduse duceselor Meghan Markle și Kate Middleton. Regulile se vor aplica tuturor comentariilor postate pe canalele de social media care țin de Familia Regală, Palatul Kensington și Casa Clarence.

Comentariile nu trebuie să promoveze discriminarea pe bază de rasă, sex, religie, naționalitate, dizabilități, orientare sexuală sau vârstă. De asemenea, ele trebuie să nu conțină materiale spam, să defăimeze orice persoană, să păcălească oamenii, să fie obscene, să amenințe, să fie abuzive, să arate ură sau să promoveze materiale violente sau explicite din punct de vedere sexual. Nu în ultimul rând, comentariile nu trebuie să fie off-topic sau să fie scrise într-un mod neinteligibil și nici să promoveze vreun serviciu sau un produs.

„Cerem ca oricine se angajează [în conversații pe] canalele noastre de social media să arate curtoazie, blândețe și respecte față de toți membrii comunităților noastre social media”, a subliniat Familia Regală.

Oamenii care încalcă regulile vor fi blocați și – în funcție de caz – riscă să fie raportați la poliție: „Ne rezervăm dreptul de a ascunde sau șterge comentariile făcute pe canalele noastre, precum și să blocăm utilizatorii care nu urmează aceste reguli. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a trimite orice comentarii pe care le considerăm potrivite către autoritățile care aplică legea pentru investigații”.

Citește și:
Sursa: Mashable