De ce au fost raportate ca spam postările românilor pe Facebook

De ce au fost raportate ca spam postările românilor pe Facebook

Pe 23 august, Facebook a avut probleme cu rețeaua socială. Cele mai mari plângeri ale utilizatorilor au fost că postările erau raportate ca spam.

Cei mai mulți români care au avut probleme pe 23 august din cauza Facebook au presupus că e vorba de-o raportare în masă din partea altora. Nu a fost cazul. Totul s-a redus la o problemă technică a rețelei sociale. Nu au fost însă doar utilizatori din România afectați. De la noi, cel mai cunocut caz a fost al Ambasadei Suediei, care n-a reușit să-și transmită un mesaj destul de important pentru suedezi.

Acest bug al Facebook a afectat numeroși utilizatori de-a lungul zilei de 23 august. Problema cu rețeaua socială a afectat atât pagini, cât și conturi și a durat câteva ore până când compania a corectat problemele. Cel mai des, mesajul a fost scos de pe Timeline pe motiv că ar fi fost spam. Pe site-ul Down Detector au fost raportate probleme de tipul acesta în ultimele 24 de ore.

Facebook post bug postari
Unul dintre mesajele care acuză postacii că raportează postări.

Unii dintre utilizatori au reușit să încarce poze fără probleme odată ce au oprit extensia de browser care blochează reclame. Alții s-au plâns că până și link-urile distribuite au fost eliminate.

O problemă ceva mai mare a fost cu poza de thumbnail pe care o vezi atribuită articolelor distribuite pe Facebook. Câteva pagini au fost afectate de asta și cele mai multe posturi nu erau ilustrate cu nimic.

Conform Facebook, a fost vorba doar de-o eroare a sistemelor automate care gestionează fluxul de pe rețeaua socială. „[…] asta a făcut ca unele postări să fie marcat incorect ca spam. Am identificat o rezolvare a problemei. Le cerem scuze tuturor celor afectați”, a declarat compania, citată de HotNews.

Cele mai afectate țări au fost din Europa, în special în Vest. Nu e prima dată însă când sunt problemele cu sistemele automate ale Facebook care gestionează ce apare online.

Un caz ceva mai grav pentru români a fost la începutul lunii august, când erau blocați oameni care dădeau rating paginii Poliției Române. Atunci, Facebook a spus că au fost blocați, pentru că era o măsură de siguranță, nicidecum vreo raportare terță a profilurilor. De asemenea, un bug mai problematic a făcut ca unele postări să reapară în feed. Asta a fost în aprilie.


Articolul original a fost actualizat pe 24 august la ora 10.30 pentru a include un citat de la Facebook și a clarificat ce s-a întâmplat cu rețeaua socială. 

Citește și: