Facebook îți arată cine e șefu’ și schimbă denumirile Instagram și WhatsApp

Facebook îți arată cine e șefu' și schimbă denumirile Instagram și WhatsApp

După mai mulți ani de la achiziția aplicațiilor Instagram și WhatsApp, cei de la Facebook își arată dominația și decid să schimbe denumirile celor două.

Mai ții minte când erai mic și îți scriai numele sau porecla, după caz, pe garduri, clădiri sau pe asfalt într-un fel de act de marcare teritorială? Cam așa face Facebook acum cu Instagram și WhatsApp prin această schimbare de nomenclatură. Nu, reprezentanții rețelei sociale nu sunt atât de idioți, încât să altereze branduri consacrate, însă adaugă o continuare mică (în stilul marcării teritoriale de care vorbeam) și Instagram va deveni Instagram by Facebook, iar WhatsApp va fi WhatsApp by Facebook.

Noile denumiri nu vor apărea doar în comunicate de presă și materiale de marketing, ci și în magazinele de aplicații (Google Play și AppStore) și sunt sigur că oamenii vor fi încântați de asta. Sunt curios dacă și aplicația Boomerang se va schimba în „Boomerang from Instagram from Facebook”?

De ce a făcut Facebook această schimbare?

Din gelozie, aș zice eu. WhatsApp și Instagram merg foarte bine, aduc bani, și numărul utilizatorilor crește, în timp ce rețeaua socială stagnează sau scade (în unele piețe). Ei spun că „vrem să fim mai clari în privința produselor și serviciilor care fac parte din Facebook.”

Adăugarea „from Facebook” a apărut prima oară în urmă cu ceva timp pe produsele de VR Oculus, companie pe care Zuckerberg a cumpărat-o în 2014.

Pentru mine este o mișcare cel puțin bizară din partea companiei deoarece rețeaua socială nu are cea mai bună reputație, mai ales în SUA, și să asociezi două aplicații foarte populare cu numele de Facebook nu mi se pare o mutare prea bună.

De exemplu, foarte mulți americani, în special tinerii, aleg să nu mai folosească Facebook în detrimentul altor aplicații precum Snapchat, Instagram sau WhatsApp. Mulți dintre ei nici nu au habar că Facebook deține Instagram sau WhatsApp. În viitor, poate când vor vedea acel „from Facebook” utilizatorii nu vor mai vrea să folosească acea aplicație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: