27 mart. 2019 | 13:12

Ce e un eSIM, premiera de la Orange pentru piața din România

ACTUALITATE
Ce e un eSIM, premiera de la Orange pentru piața din România
iPhone Xs are funcția eSIM. Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Orange anunţă o premieră în materie de tehnologie şi inovaţie. Va fi primul operator telecom din România care oferă tehnologia eSIM.

Cartelele SIM sunt din ce în ce mai mici. Am trecut de la cartela normală la micro SIM și apoi la nano SIM. Dar cea mai interesantă e noua tehnologie, eSIM, unde cartela fizică dispare cu totul.

Ce este și ce oferă un eSIM

Numele vine de la embedded SIM, adică un SIM integrat direct în componența telefonului. Utilizatorii se pot conecta la rețeaua mobilă, prin folosirea dispozitivelor compatibile, fără a mai avea nevoie de o cartelă SIM propriu-zisă. Numărul de telefon sau informații necesare autentificării și comunicării între rețeaua mobilă și eSIM vor fi stocate într-un profil unic. Acesta se instalează digital, prin scanarea unui cod de activare.

Telefoanele care suportă tehnologia sunt iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR. Acestea sunt primele telefoane cu suport pentru dual SIM: o cartelă tradițională și o eSIM.

Totuși, până acum, opțiunea aceasta era inutilă în România, pentru că niciun operator nu o oferea. Tehnologia eSIM este disponibilă doar în 24 de țări momentan, iar țara noastră devine acum una dintre ele.

Utilizatorii vor putea instala mai multe numere de telefon pe un singur dispozitiv mobil. Asta le dă posibilitatea utilizării lor alternative, în funcţie de context şi nevoi. Acestea se pot instala şi activa direct din meniul smartphone-ului, fără a mai fi necesară schimbarea cartelelor SIM între ele.

Cum poți beneficia de tehnologia eSIM, adusă de Orange în România

Clienţii Orange care deţin telefoane Apple compatibile, pot beneficia acum de avantajele oferite de tehnologia eSIM. Aceştia se vor putea conecta la rețeaua mobilă Orange simplu și rapid, fără a mai avea nevoie de cartelă SIM.

Pentru activarea unui astfel de SIM pe un dispozitiv compatibil, clienţii trebuie doar să meargă în cel mai apropiat magazin Orange şi să solicite un cod de activare. Tehnologia este disponibilă atât pentru cei care doresc să activeze un abonament nou, cât şi pentru clienţii existenţi care doresc să treacă de la cartela SIM tradițională la noua tehnologie.

În magazinele Orange, clienții vor beneficia de suport dedicat pentru activarea tehnologiei. Astfel, prima activare va fi gratuită atât pentru clienţii rezidenţiali cât şi pentru cei business. Următoarele activări vor fi tarifate conform politicii de schimbare a eSIM-ului.

„Noua tehnologie reprezintă o premieră pentru România, Orange fiind primul operator mobil care oferă clienţilor săi beneficiile eSIM anticipând şi de această dată o nouă evoluţie a tehnologiei ce urmează să deschidă în viitor conectivitatea atât pentru tablete şi telefoane inteligente cât şi pentru ecosistemul obiectelor conectate.”, a declarat Yves Martin, Orange Chief Marketing Officer.