05 iun. 2012 | 13:32

Nano SIM-ul a fost aprobat

ACTUALITATE
Nano SIM-ul a fost aprobat

Nano SIM

Nano SIM-ul a fost aprobat de catre organizatia mondiala care se ocupa de standardizarea si adoptarea cartelelor SIM.

Asadar, in viitorul apropiat vom utiliza SIM-uri si mai mici decat actualele micro-SIM-uri, mai exact noile cartele vor ocupa cu 40% mai putin spatiu decat cele regasite la ora actuala in iPhone-uri, iPad-uri sau Nokia Lumia.

Poate va intrebati de ce isi doresc producatorii sa ne cautam cartelele cu lupa. Ei bine, conform European Telecommunications Standards Institute (ESTI) cartelele actuale ocupa prea mult spatiu in interiorul telefoanelor, spatiu ce poate fi folosit pentru inglobarea altor functii importante.

Dupa cum precizeaza si pocket-lint.com, nano SIM-ul va masura nu mai mult de 12,3 mm latime, 8,8mm inaltime si 0,67mm grosime. Din fericire, noul standard va fi compatibil si cu telefoanele mai vechi prin utilizarea unui adaptor special, foarte asemanator cu cel pentru actualul micro-SIM.

In aceasta cursa a implementarii noului standard au fost implicate prototipuri de la Apple, Nokia, RIM si Motorola, dar in final a fost ales design-ul celor de la Apple. In urma deciziei, cei de la Nokia s-au declarat dezamagiti si au tinut sa precizeze ca micro-SIM-ul are toate sansele sa ramana preferatul producatorilor pentru o perioada destul de indelungata.