Apple propune un nou format de cartele SIM

Apple propune un nou format de cartele SIM

Dupa ce a facut trecerea de la clasicul SIM la Micro SIM pentru terminalele sale mobile, Apple propune dezvoltarea unui nou format de cartele GSM. Acesta ar trebui sa fie si mai mic decat Micro SIM-ul pentru a ocupa cat mai putin spatiu in interiorul telefonului, oferind mai mult loc pentru celelalte componente. Cei de la Apple nu pornesc pe acest drum singuri, ci sunt sustinuti de compania de telecomunicatii Orange, unii din cei mai importanti parteneri ai lor din Europa (vezi si lansarile iPhone).

Cele doua companii au depus o cerere de standardizare a noului format la ETSI (European Telecommunications Standards Institute), iar acum asteapta aprobarea. In cazul in care noul format de cartele SIM va fi acceptat, incepand de anul viitor vom putea vedea acest standard folosit in noile device-uri Apple.

Din pacate pentru utilizatori, in cazul in care numai Apple va adopta noul format, cartelele SIM folosite in terminalele lor vor fi inutile pentru alte telefoane. De asemenea, deblocarea telefoanelor ar fi imposibila, in cazul in care reteaua pe care doresti sa folosesti telefonul nu ofera noile SIM-uri.

Totusi, avand in vedere ca formatul actual de cartele SIM este folosit de mai bine de zece ani, probabil tehnologia a avansat destul incat sa necesite o schimbare, nu?


Sursa: Engadget

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: