27 sept. 2018 | 10:57

Cum o să poți folosi iPhone Xs și Xs Max ca telefoane dual SIM

ACTUALITATE
Cum o să poți folosi iPhone Xs și Xs Max ca telefoane dual SIM

Smartphone-urile lansate de Apple în acest an sunt primele cu suport pentru dual SIM. Respectiva funcție se pare însă că va fi disponibilă doar printr-o actualizare de firmware.

Încă de la primele versiuni de iPhone, utilizatorii de smartphone-uri au visat la un terminal Apple cu funcția de dual SIM. Din motive greu de înțeles, americanii au ignorat respectiva dorință până în 2018. Pentru că vorbim însă de Apple, o opțiune aparent banală a luat o turnură foarte complexă în momentul în care a ajuns pe iDevice-uri.

Ar fi fost prea simplu dacă îți cumpărai un iPhone și introduceai în el două cartele nano SIM pentru a-l utiliza simultan pe două rețele separate.

În teorie, iPhone Xs și Xs Max sunt dispozitive dual SIM. În practică, este foarte puțin probabil să profiți de respectiva opțiune în frumoasa noastră țară. Motivul are legătură cu faptul că, pe lângă un nano-SIM tradițional, a doua conexiune se va stabili printr-un eSIM integrat în mobil.

Respectivul eSIM trebuie înregistrat de către operatorii care suportă respectivul standard în rețeaua lor, similar cu maniera în care funcționau telefoanele Zapp în urmă cu 15 ani. Aparent, ar trebui să poți face și tu respectivul gest prin scanarea unui cod QR pe care îl primești de la operatorul de telefonie.

Pe lângă toate acestea, a ieșit la iveală faptul că proaspeții utilizatori de iPhone Xs și iPhone Xs Max mai trebuie să bifeze un aspect pentru a utiliza concomitent două numere de telefon pe același aparat. Opțiunea de dual SIM va fi operațională doar după instalarea unui viitor update de firmware.

Este vorba de iOS 12.1 care, la această oră, nu are o dată precisă de lansare. Va fi interesant să vedem dacă alegerea gigantului din Cupertino de a adopta standardul eSIM pentru primul său smartphone dual SIM va facilita adopția standardului la scară largă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele