Episodul din „Game of Thrones” cu cele mai mici rating-uri

Episodul din

Game of Thrones surprinde cu fiecare episod. Spre exemplu, episodul 5 a ajuns să fie deopotrivă cel mai vizionat episod și cu cel mai mic rating de până acum.

Premiera episodului „The Bells” a fost urmărită de 12,48 de milioane de telespectatori, transformând episodul în cel mai vizionat din istoria Game of Thrones. Înainte, recordul era deținut de ultimul episod din sezonul 7, care a atras 12,07 milioane de telespectatori. Variety arată că episodul cinci din ultimul sezon a fost văzut în total de 18,4 milioane de oameni pe toate platformele de difuzare.

Pe cât de vizionat a fost „The Bells”, pe atât de nepopular în rândul fanilor și criticilor a fost. Majoritatea oamenilor care urmăresc Game of Thrones au fost de acord că acest episod a fost cel mai prost de până acum. Pe Rotten Tomatoes, rating-ul este de 49% – mai slab chiar și decât „Unbowed, Unbent, Unbroken” din sezonul 5, care are 54%, în principal din cauza scenei violului personajului Sansa Stark.

Motivul cel mai des invocat de fani și de critici pentru cât de prost a fost episodul 5 este schimbarea bruscă a personajului Daenerys Targaryen. Aceasta a luat-o razna și a ars complet Debarcaderul Regelui. Drept rezultat, au murit foarte mulți oameni nevinovați. Mai apoi, scena morții lui Cersei Lannister nu a fost nici ea apreciată, pe motiv că nu a fost suficient de violentă. De asemenea, umanizarea lui Cersei și demonizarea lui Daenerys nu au fost nici ele elemente prea iubite de fani.

Deși episodul a fost atât de detestat, numărul de vizionări nu i le poate lua nimeni. Dacă e să ne luăm după cifrele uriașe de audiență ale episodului 5, Game of Thrones probabil va doborî toate recordurile cu ultimul episod, care va fi difuzat pe HBO în data de 19 mai.