The Khaleesi e zgârie-norul în care Daenerys Targaryen ar locui

The Khaleesi e zgârie-norul în care Daenerys Targaryen ar locui

Pentru că în România nu avem așa ceva, e o șansă ca zgârie-norii din Manhattan să ni se pară fascinanți. În realitate, sunt incredibil de plictisitori în ceea ce privește designul și par mai degrabă trași la xerox. 

Ei bine, un arhitect a venit cu un antidot inedit împotriva monotoniei vizuale. Numele său e Mark Foster Gage, este stabilit în New York și predă la Yale, secția arhitectură. În loc de aceiași pereți de sticlă eterni, zgârie-norul pe care acesta și l-a imaginat e compus dintr-un soi de dragoni calcaroși cu detalii din bronz. Fațada arată de parcă ar fi fost printată 3D dintr-un manual de Art Deco. Iar numele său nu e mai puțin crativ: The Khaleesi. Probabil că de aici ar trebui să înțelegem că într-adevăr, creaturile înaripate care îmbrățișează clădirea sunt dragoni.

Khaleesi-colaj

Conceptul este o odă adusă Art Deco și ar putea concura cu Chrysler Building, în prezent una dintre cele mai valoroase embleme ale acestui stil. În afară de asta, o astfel de construcție (care ar avea 102 etaje) ar anula total monotonia clădirilor new yorkeze gri și sufocate de sticlă. Deși sunt șanse slabe să fie aprobată și să o vedem vreodată în realitate, ideea lui Gage rămâne genială, iar mai multe despre munca acestuia puteți afla fie de pe site-ul personal, fie din acest articol.

Citește și: