Elon Musk e speriat de asteroizi și spune că Pământul e complet lipsit de apărare

Elon Musk e speriat de asteroizi și spune că Pământul e complet lipsit de apărare

Elon Musk este destul de bine cunoscut pentru excentricitatea sa, iar declarațiile care șochează îi sunt destul de caracteristice miliardarului.

Șeful Tesla este extrem de activ pe Twitter, unde nu se sfiește niciodată să-și expună punctele de vedere cu privire la orice. De data aceasta, miliardarul s-a pronunțat asupra unei probleme care ne-ar putea amenința planeta.

Elon Musk a anunțat într-o postare că o rocă uriașă ar putea să lovească la un moment suprafața Pământului. Potrivit acestuia, lucrurile stau și mai rău de atât, pentru că în momentul de față nu avem niciun fel de sistem de apărare și suntem lăsați neprotejați în fața acestei posibile amenințări.

Declarațiile acestuia vin în urma anunțului potrivit căruia NASA a început pregătirile pentru un asteroid care urmează să treacă prin apropierea planetei noastre. Acesta se numește Apophis și va avea un diametru de peste 300 de metri. Acesta se îndreaptă către Pământ, însă nu îl va lovi, ci va trece pe lângă el pe 13 aprilie 2029.

Elon Musk spune că nu ar trebui să ne îngrijoreze neapărat această rocă uriașă, ci una care chiar ar putea lovi Pământul. Mai ales pentru că nu am avea niciun sistem de apărare în acest sens.

NASA nu e de acord cu Elon Musk

Totuși, NASA ține să îl contrazică pe miliardar. Agenția spațială americană spune că niciun asteroid nu va reprezenta vreo amenințare semnificativă pentru planeta noastră pentru următorii 100 de ani. De asemenea, experții îl mai contrazi pe Elon Musk într-o privință. Aceștia spun că lucrează la modalități prin care să poată devia o posibilă rocă. Astfel, aceștia cred că în cazul în care un asteroid ar urma totuși să devină un risc pentru Pământ, vor dispune de tehnologia necesară pentru a-i devia traiectoria și pentru a evita coliziunea.

În plus, NASA monitorizează atent corpurile spațiale și au suficiente date pentru a ști unde un asteroid se va afla în următorii ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNN
Etichete: