05 iun. 2019 | 08:52

Ecranul de la OnePlus 7 Pro este o sursă de nervi: ce nu funcționează

ACTUALITATE
Ecranul de la OnePlus 7 Pro este o sursă de nervi: ce nu funcționează

Dacă ai făcut efortul să intri în posesia unui OnePlus 7 Pro în scurtul timp de la lansare, s-ar putea să te confrunți cu o problemă supărătoare.

Nu este foarte clar cât de extinsă este situația cu care se confruntă utilizatorii de OnePlus 7, dar un număr semnificativ de persoane au descris un scenariu foarte supărător. În condiții ideale, când atingi ecranul de la telefon, vei interacționa cu butonul din acea zonă a panoului.

Problemele apar din cauza unor atingeri fantomă sau ”ghost touches”. Acestea se reflectă într-un răspuns al ecranului, chiar dacă nu-l atingi. Dacă nu înțelegi exact fenomenul sau nu l-ai mai văzut în trecut, e ca și cum altcineva ți-ar controla aparatului.

Nu este foarte clar ce ar putea cauza problema, dar unii dintre utilizatori pretind că a început să iasă la iveală după ce au instalat CPU-Z, o aplicație foarte populară de monitorizare a performanței hardware-ului. Unii pretind că s-au confruntat cu același fenomen în momentul în care și-au apropiat gadgetul de un încărcător wireless. Deși pare a fi o soluție stupidă, unii pretind că situația neplăcută a dispărut după ce au dezactivat NFC-ul.

Problema este suficient de răspândită încât OnePlus a lansat un comunicat de presă pe marginea subiectului. ”Am primit un număr limitat de rapoarte din partea utilizatorilor în care descriau experiența atingerilor fantomă. Echipa noastră a lucrat din greu pentru a identifica aceste cazuri și vom lansa un update de firmware peste câteva săptămâni.”, se arată în comunicatul înaintat celor de la Android Police.

Este important de reținut că nu au făcut o promisiune clară legată de momentul în care se va soluționa dezamăgirea utilizatorilor. Poate fi vorba de două săptămâni sau patru săptămâni. În orice caz, fenomenul este foarte deranjant, mai ales când îl întâmpini în cazul unui telefon care costă aproximativ 1000 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele