Discursul pentru protecția mediului al Gretei Thunberg, desființat de Putin: care sunt argumentele

Discursul pentru protecția mediului al Gretei Thunberg, desființat de Putin: care sunt argumentele

Într-o perioadă foarte scurtă, cuvintele Gretei Thunberg au făcut înconjurul lumii. În același timp, activista pentru protecția mediului și-a făcut multe antipatii, chiar și printre lideri de stat.

Greta Thunberg este o adolescentă din Suedia care luptă de ceva timp împotriva încălzirii globale. În urmă cu aproximativ o săptămână, a ținut un discurs la New York în cadrul conferinței ONU pentru protecția mediului. Cuvintele sale destul de agresive au rezonat cu foarte mulți oameni din diverse colțuri ale lumii. Asta nu înseamnă însă că, de mâine, marile economii ale lumii vor adopta subit surse de energie regenerabilă și reciclarea va deveni o prioritate.

Deși are mari șanse la premiul Nobel pentru pace, Greta Thunberg a fost luată peste picior de Donald Trump. Fără niciun fel de emoții, el a clasificat-o ca fiind alarmistă și instabilă psihic. În contextul cu pricina, Thunberg a spus că batjocura la adresa copiilor arată că mesajul ei a devenit „prea puternic și de nesuportat”.

După Donald Trump, a venit rândul lui Vladimir Putin să facă niște declarații pe marginea adolescentei în vârstă de 16 ani. În cadrul unui forum organizat în Rusia pe tema surselor de energie, președintele rus a insistat pe fatul că nu împărtășește entuziasmul majorității în legătură cu discursul lui Thunberg.

„S-ar putea să vă dezamăgesc, dar nu împărtășesc entuziamsul comun legat de discursul Gretei Thunberg.”, a explicat Putin, în timp ce prezida o sesiune a forumului pentru energie de la Moscova. „Nimeni nu i-a explicat Gretei că lumea modernă este complexă și diferită…și oamenii din Africa sau mulți din Asia își doresc să aibă același nivel de trai ca Suedia.”, a adăugat oficialul rus.

Conform spuselor lui Putin, el este de părere că Thunberg ar putea fi folosită de adulți pentru împingerea acestui mesaj. Tinerii care sunt interesați de probleme ce vizează mediul înconjurător ar trebui susținuți, dar „atunci când cineva folosește copii și adolescenți în interes personal, merită numai să fie condamnat.”, a insistat liderul de la Kremlin. „Sunt sigur că Greta este o fată bună și sinceră. Însă adulții trebuie să facă totul pentru a nu aduce copiii și adolescenții în situații extreme.”, a concluzionat Putin.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: