Vladimir Putin ar fi coordonat operațiunea de hacking a alegerilor prezidențiale

Vladimir Putin ar fi coordonat operațiunea de hacking a alegerilor prezidențiale

Conform unui nou reportaj, Vladimir Putin ar fi fost implicat direct în atacurile online asupra Partidului Democrat.

La mijlocul acestui an, în jur de 19.000 de email-uri ar fi fost furate de pe rețelele operate de Partidul Democrat din Statele Unite ale Americii, unele dintre acestea ajungând ulterior pe site-ul WikiLeaks. La acea vreme, oficialii partidului nu s-au ferit să acuze Rusia, însă administrația prezidențială nu s-a implicat în acest subiect. Ulterior, însă, guvernul american a acuzat în mod oficial Rusia pentru respectiva operațiune de hacking.

”Având în vedere domeniul și importanța acestor eforturi, suntem de părere că doar cei mai importanți oficiali ruși ar fi putut autoriza asemenea activități. Aceste furturi au rolul au rolul de a influența procesule electoral”, era menționat într-un comunicat oficial al guvernului. Iar acum, jurnaliștii de la NBC News scriu că președintele Rusiei ar fi coordonat activitățile infractorilor din mediul online, pentru a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

Jurnaliștii ar fi obținut informațiile de la anumiți oficiali din cadrul serviciilor secrete. Aceștia, la rândul lor, s-ar fi bazat pe concluziile surselor diplomatice și ale spionilor americani din străinătate, care au ajuns la concluzia că Vladimir Putin a supravegheat modul în care au fost folosit e-mail-urile obținute. Americanii sugerează că ar fi vorba despre o tentativă a rușilor de a se revanșa pentru declarațiile făcute de Clinton în 2011, atunci când ea a condamnat alegerile parlamentare din Rusia.

Informațiile cu privire la activitățile de spionaj efectuate de ruși în ultima perioadă au devenit din ce în ce mai interesante. Situația a scos la iveală și diferențele dintre agențiile americane. CIA, de exemplu, este de părere că rușii au vrut să-l ajute pe Trump, în timp ce FBI-ul ar considera că singurul lor scop ar fi fost subminarea sistemului politic american.

În mod clar, activitățile de hacking desfășurate înainte alegerilor trebuie investigate în continuare, pentru a determina modul în care acestea ar fi putut influența alegerile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: