Descoperire uimitoare făcută de oamenii de știință. În ce fel va fi distrusă planeta noastră

Descoperire uimitoare făcută de oamenii de știință. În ce fel va fi distrusă planeta noastră

E clar că, la un moment dat, planeta Pământ va dispărea, iar o echipă de oameni de știință știe exact cum se va întâmpla asta.

Planeta Pământ nu va exista veșnic și, chiar dacă cel mai probabil n-o să aibă loc în timpul vieții tale, sfârșitul acesteia este inevitabil. Recent, o echipă internațională de oameni de știință a observat comportamentul unei stele foarte similare cu Soarele.

Aceasta se numește T Ursae Minoris (T UMi) și este o gigantă roșie mult mai bătrână decât Soarele. T UMi se află acum în etapele finale ale vieții sale. Astfel, experții au o ocazie extrem de rară de a observa fazele de îmbătrânire prin care o astfel de stea trece. Așa își pot da mai bine seama care va fi, într-un final, soarta stelei din centrul Sistemului nostru Solar.

Legătura dintre Soare și Pământ este una puternică. Astfel, atunci când Soarele va dispărea, Pământul îl va urma rapid.

La ce concluzii a ajuns echipa de oameni de știință

Peste miliarde de ani de acum înainte, Soarele se va transforma într-o gigantă roșie de tipul T UMi. Astfel, acesta își va mări dimensiunea pe măsură ce momentul „morții” sale se apropie. În acest proces, va absorbi Venus și Mercur și, cel mai probabil, și planeta Pământ. Apoi se va transforma într-o pitică albă. Ulterior, după aproximativ 14 miliarde de ani, va continua să se răcească până la o temperatură de aproape zero grade, când va deveni o pitică neagră.

În ceea ce privește T UMi, echipa de oameni de știință a ajuns la concluzia că aceasta a trecut prin mai multe pulsuri. Acestea sunt schimbări dramatice în ceea ce privește dimensiunea și strălucirea unei stele, detectabile de-a lungul secolelor. În ultimele trei decenii, steaua a devenit mai mică, mai puțin luminoasă și mai rece. Așa și-au dat seama că T UMi se află în ultimele etape ale vieții. Aici va ajunge și Soarele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET