31 mai 2019 | 12:37

De ce această țară construiește sute de aeroporturi

ACTUALITATE
De ce această țară construiește sute de aeroporturi

Statul chinez are o populație de peste 1,3 miliarde de locuitori, și urmează să aibă și aeroporturi pe măsură pentru toți pasagerii.

În prezent, China are aproximativ 235 de aeroporturi pe suprafața teritoriului său. Totuși, numărul de pasageri de pe acestea crește în mod constant și ar putea deveni curând insuficiente pentru traficul aerian aglomerat. Oficialii din guvern estimează că țara va avea nevoie de aproximativ 450 de aeroporturi până în 2035. China ar putea urma să fie nevoită să facă față, în același an, la un sfert din pasagerii aerieni din lume.

Satisfacerea cererii nu este singurul motiv pentru care China vrea să dezvolte infrastructura aeriană. Statul asiatic vede această inițiativă și ca pe o posibilitate de dezvoltare economică a țării.

Această extindere are loc în multe zone și orașe mai puțin cunoscute din statul asiatic. Totuși, capitala țării, Beijing, este și aceasta locul în care autoritățile vor mai multe aeroporturi. În 2014, au început construcția unui aeroport extrem de modern, care va avea o capacitate de 620.000 de zboruri pe an. Aeroportul ar urma să înceapă să fie operabil din octombrie 2019. Poți vedea detalii despre acesta aici.

China nu are suficiente aeroporturi pentru toți pasagerii

Capital International Airport din Beijing a făcut față la peste 100 de milioane de pasageri în 2018. Este al doilea cel mai aglomerat aeroport din lume. La nivel național, aeroporturile de pe suprafața statului asiatic au transportat peste 1,2 miliarde de pasageri în 2018, potrivit Civil Aviation Administration din China. Cifra este cu 10% mai mare decât cea din 2017. În medie, în China se deschid opt aeroporturi noi pe an.

Cele pe care statul vrea să le deschidă în viitor vor fi construite în zone cu o densitate a populației ridicată, dar care nu beneficiază de un aeroport în apropiere la momentul actual. De asemenea, China vrea să și modernizeze acele aeroporturi care nu îndeplinesc neapărat standardele moderne.