Aeroportul care o să te facă să crezi că Otopeni e o haltă ordinară

Aeroportul care o să te facă să crezi că Otopeni e o haltă ordinară
Sursa foto: Flickr

China a înaintea noastră la extrem de multe lucruri, dar acest aeroport întrece chiar și infrastructura celor mai civilizate țări.

China va avea un aeroport nou în capitală, dar nu arată deloc ca o clădire obișnuită. Acesta se numește Beijing Daxing International Airport, dar arată mai mult a navă spațială.

Structura acestuia se întinde pe o suprafață care ajunge la 313.000 metri pătrați. Terminalele vor avea o capacitate de 620.000 de zboruri pe an, care vor transporta aproximativ 100 de milioane de pasageri și patru milioane de tone de încărcătură.

Aeroportul va deveni al doilea cel mai mare din lume, în ceea ce privește numărul de pasageri.

Costrucția structurii cu o arhitectură futuristă a început în 2014. Avioanele vor putea decola și ateriza pe aeroport începând cu luna octombrie 2019. Printre materialele de construcție se numără 52.000 de tone de oțel și peste 1.6 milioane de metri cubi de beton.

Noua construcție din Beijing va funcționa ca un al doilea aeroport internațional în capitală, și a fost special construit pentru a contribui la reducerea traficului extrem de aglomerat de pe Aeroportul Internațional Beijing, localizat la 25 km de centrul capitalei.

Proiectul a fost estimat la valoarea de 80 de miliarde de yuani, moneda Chinei. Asta înseamnă echivalentul a 12.3 miliarde de dolari americani. Deși construcția încă nu este încă gata, randările 3D și imaginile cu acesta au devenit deja virale pe internet, în special pe Twitter.

Imagini cu impresionantul aeroport din Beijing

Noul aeroport ar trebui să acomodeze peste 72 de milioane de pasageri până în 2015, potrivit Business Insider.

În comparație, capacitatea de procesare de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti este de șase milioane de pasageri pe an, conform site-ului său.

Citește și:
Sursa: Arch2o
Etichete: