Cum transformi fotografii pe Mac în diverse formate, fără aplicații terțe

Cum transformi fotografii pe Mac în diverse formate, fără aplicații terțe

Multe dintre aplicațiile de care ai nevoie pe un Mac, sunt gratuite și vin împreună cu sistemul. Printre ele se numără și un instrument de conversie a fotografiilor.

În funcție de cât de mult lucrezi cu poze, s-ar putea să ți se întâmple destul de des să ai nevoie să transformi fotografii dintr-un format în altul. În cazul meu, de exemplu, folosesc multe capturi de ecran la tutoriale. Acestea sunt generate automat în format PNG. Pe site le urc în format JPEG, deoarece ocupă mai puțin și, în mod implicit, se încarcă mai repede.

JPEG este în continuare unul dintre cele mai populare formate de fotografii din lume, dar asta nu înseamnă că îți păstrezi toate imaginile cu acea extensie. Poate preferi PNG, TIFF, un format de înaltă compresie precum HEIC sau clasicul PDF. Partea bună este că nu trebuie să instalezi un program dedicat în acest scop, nici măcar când este vorba de zece, două zeci sau două sute de imagini pe le dorești convertite dintr-un foc, cel puțin pe Mac.

Ca să te apuci de treabă, deschide Finder din stânga jos sau apasă pe CMD + N când ai desktopul în fața ochilor. Caută-ți fotografiile de interes pe care le dorești transformate. Selectează-le pe toate cu CMD+A sau selectează-le pe sărite printr-un click pe ele, în timp ce ții tasta CMD apăsată.

După ce ai selectat imaginile, fă click dreapta în interiorul selecției (tap cu două degete) și optează pentru Open With – Preview. Imediat, vei vedea imaginile listate sub formă de icoane în stângă, în timp ce prima imagine din coloană va fi afișată mare în partea dreaptă. Pentru a le salva în alt format, din meniul File, intră la Export. În noua fereastră, apasă pe Options în partea stângă jos. Alegeți formatul de destinație dorit și locația în care dorești salvate rezultatele. Inițiază conversia cu un click pe Save. Va dura doar câteva momente.

cum tranformi poze pe Mac