02 mart. 2019 | 17:05

Cum transformi o poză pe Windows 10 dintr-un format în altul

ACTUALITATE
Cum transformi o poză pe Windows 10 dintr-un format în altul

Dacă interacționezi cu diverse formate foto și ești nevoit să le treci printr-un proces de conversie, ar fi bine să înveți cum transformi o poză pe Windows 10, fără programe suplimentare.

Până nu demult, foarte mulți posesori de PC-uri instalau diverse programe cu scopul unic de a transforma poze într-un format de dimensiuni mai mici, pentru a posta o imagine pe Facebook sau pentru a o integra într-un site. În urmă cu 10 ani, foloseam IrfanView în acest scop sau ACDSee. Între timp, am făcut tranziția la Picasa, dar Google a încetat suportul pentru respectivul progrămel, din motive necunoscute.

În 2019, pentru editarea pozelor, folosesc Photoshop, dar când vine vorba de conversia rapidă a unei poze, ar fi păcat să rulezi un program atât de complex. Nu rentează nici măcar din prisma resurselor hardware, trecând peste costurile aferente respectivei aplicații Adobe. Din acest motiv, ar fi bine să înveți cum transformi o poză pe Windows, dintr-un format în altul, fără vreo aplicație suplimentară. Practic, nu trebuie să instalezi nimic. Iar dacă ai zece editoare instalate, cel puțin pentru această sarcină aparent banală, este îmbucurător că le poți ”sări din schemă”.

Mecanismul este cât se poate de simplu. Caută o poză din computer cu ajutorul File Explorer. Dacă vrei să o transformi, fă click dreapta pe ea și optează pentru Open with -> Paint. Cu imaginea respectivă afișată pe ecran, din meniul File din stânga sus, optează pentru Save as.

În noua fereastră, alege locație în care îți dorești noua imagine salvată, iar la secțiunea File Format, optează pentru formatul dorit. Poți alege dintre JPG, BMP monocrom, BMP colo, GIF, TiFF, PNG și, de curând, HEIC. Acesta din urmă este un format compresat de fotografii digitale pe care îl promovează Apple cu ale sale terminale. Salvează fișierul cu același nume sau unul diferit și apasă pe Save pentru confirmare.

cum transformi o poză pe Windows 10 paint

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele