Cum și-ar putea salva Huawei telefoanele și să ofere serviciile Google

Cum și-ar putea salva Huawei telefoanele și să ofere serviciile Google

Pentru toamna aceasta Huawei a lansat Mate 30 Pro. E cel mai bun smartphone al său, dar și primul flagship fără serviciile Google. Există însă o speranță și vestea a venit direct de la americani.

Pe 18 noiembrie expiră a doua perioadă de grație pe care Huawei a primit-o de la Statele Unite ale Americii ca să-și pună ordine în parteneriatele cu firmele americane. Pentru clienți obișnuiți cea mai mare problemă e că telefonul Huawei Mate 30 Pro nu beneficiază de serviciile Google.

Wilbur Ross, secretarul în Departamentul de Comerț, a explicat că e optimist cu privire la un acord între China și SUA. El a definit acest acord drept „prima fază”. Nu e clar din ce, dar e foarte probabil ca un astfel de acord să cuprindă și Huawei. El a spus ca ar trebui să fie semnat curând, iar Donald Trump vrea ca asta să se întâmple în SUA.

„Suntem pe drumul cel bun, înregistrăm un progres bun și nu-i niciun motiv pentru care nu am putea face asta. Dar și dacă eșuează, cine știe. Orice e posibil”, a afirmat Ross.

Un acord care ar ajuta și Huawei, deși încă nu e clar cum

SUA, odată cu interdicțiile aplicate Chinei și, implicit, Huawei, a pornit și un program cu excepții. Iar companiile au putut aplica pentru așa ceva. Acum, Ross a dezvăluit că peste 200 de companii au cerut excepţii. Google, cumva previzibil, e pe listă, iar astfel ar putea profita și Huawei.

Ross a spus că aceste companii au aplicat simultan și de-aia analiza a întârziat. Primele licenţe ar trebui acordate curând.

Huawei a spus deja că, dacă SUA permite parteneriatul cu Google, poate trimite o actualizare către Mate 30 Pro pentru serviciile companiei americane.

Nu doar Huawei a fost afectată de interdicțiile aplicate de SUA, dar este cea mai mare companie care a fost afectată. Și, ei bine, dat fiind succesul pe piața telefoanelor, a fost și cel mai vizibil scandal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Bloomberg