China are o soluție extraordinară prin care monitorizează elevii la ore

China are o soluție extraordinară prin care monitorizează elevii la ore

China ar fi un coșmar pentru orice elev român. Acolo, nivelul de atenție al elevilor este măsurat îndeaproape atunci când ei se află la școală.

În ultimele luni, mai multe școli din China i-au pus pe elevi să poarte o bandană pe cap care le măsoară activitatea electrică din creier. Această bandană arată dacă ei sunt concentrați pe ceea ce se întâmplă la oră în orice moment. Această tehnologie avansată pare însă să fie mai degrabă obositoare decât benefică pentru elevi.

Bandana a fost dezvoltată de compania de tehnologie cu sediul în Boston numită BrainCo Inc. Aceasta folosește scannere EEG pentru a măsura dacă un elev este atent sau dacă visează la cai verzi pe pereți în timpul orelor. Datele strânse de bandană sunt trimise către computer-ul unui profesor, oferind acestuia informații în timp real cu privire la cât de atenți sunt studenții. Mai ult, BrainCo a creat și un clasament care arată ce elevi se concentrează la ore pentru cele mai îndelungate perioade de timp.

Ideea din spatele bandanei este că profesorii vor putea înțelege mai bine cum să își educe mai bine elevii, astfel încât aceștia să fie mai atenți. Atunci când un profesor observă că mai mulți elevi își pierd interesul în timpul anumitor activități, atunci ar putea schimba curriculumul sau să lucreze în particular cu elevii distrați.

Deși bandana pare să aibă intenții bune la suprafață, ea ar putea să vină în detrimentul elevilor, care s-ar putea simți prea restricționați. Clasamentul cu cei mai atenți elevi, de exemplu, ar putea adăuga presiune inutilă pe umerii lor.

BrainCo a spus că a testat bandana pe 10.000 de elevi și studenți chinezi cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani. Conform companiei, notele lor s-au îmbunătățit după folosirea bandanei (deși nu există un studiu concret care să confirme acest lucru). Mai mult, BrainCo anunțat că o va implementa și în alte țări, printre care Statele Unite ale Americii, Mexic, Spania și Brazilia. Cu toate astea, până când compania nu va găsi o modalitate de a ajuta elevii fără să îi streseze, ideea bandanei rămâne un instrument distopic demn de Black Mirror.

Citește și:
Sursa: The Next Web