Cine a primit premiul pentru cel mai bun profesor din lume

Cine a primit premiul pentru cel mai bun profesor din lume
Sursa foto: globalteacherprize.org

În fiecare an, se organizează Global Teacher Prize unde este recunoscut impactul unui profesor asupra studenților lor și comunităților din care fac parte.

La ediția din 2019, câștigătorul premiului a fost un profesor de matematică și fizică din Kenya. Lui Peter Tabichi i-au fost lăudate realizările dintr-o școală fără resurse, cu clase aglomerate și prea puține manuale.

La ceremonia din Dubai, găzduită de actorul Hugh Jackman, profesorului i s-a acordat premiul de cel mai bun profesor din lume. L-a primit datorită dedicației „excepționale” cu care își educă elevii într-o zonă rurală a Kenyei. Profesorul are 36 de ani și vrea promoveze cât mai mult importanța științei, atât în Kenya, cât și la nivelul întregului continent al Africii.

Peter spune că provocările sunt mari din cauza lipsei de facilități la școală. O mare problemă o reprezintă faptul că sunt prea mulți elevi și prea puțini profesori. Cursurile care ar trebui să aibă între 35 și 40 de elevi sunt predate de profesor unor grupuri de până la 80 de elevi.

Tabichi pare să cheltuiască aproximativ 80% din veniturile sale pentru a ajuta studenții săraci într-un sistem căruia îi lipsesc multe.

Tot ce are la dispoziție acest profesor este un calculator cu o conexiune proastă la internet.

Profesorul a declarat că Africa nu va mai fi subapreciată. „Africa va produce oameni de știință, ingineri, antreprenori ale căror nume vor ajunge faimoase într-o zi în toate colțurile lumii. Și fetele vor fi o parte uriașă din poveste”, a spus Tabichi. „Cred că știința și tehnoogia pot juca un rol important în deblocarea potențialului Africii”, a mai adăugat acesta.

Ce a reușit acest profesor să realizeze

Elevii lui Tabichi au participat la mai multe competiții internaționale. Au câștigat un premiu de la Royal Society of Chemistry pentru generarea de energie electrică din plante. De asemenea, înscrierile la școală s-au dublat în numai trei ani.

„Eu sunt aici doar datorită realizărilor elevilor mei. Acest premiu le dă lor o șansă. Spune lumii că pot face orice”, a spus Peter Tabichi despre elevii săi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BBC
Etichete: