Ce inseamna sa fii actor de fundal intr-un film sau serial

Ce inseamna sa fii actor de fundal intr-un film sau serial
13:43 14.04.2019

Să devii actor sau actriță de fundal este tare simplu – pur și simplu răspunzi la un anunț-reclamă văzut, de regulă, pe Facebook sau altă platformă. Dar ce presupune cu adevărat acest job?

Producătorii de filme postează anunțuri în care își manifestă dorința de a găsi actori de fundal pe site-uri specializate sau pe platformele de social media. E posibil să le fi văzut și tu când dădeai liniștit scroll pe Facebook. Există însă și actori de fundal profesioniști, care au un agent. Acel agent îi ajută să găsească roluri în film în care tot ce trebuie să facă este să stea jos, să stea în picioare sau să meargă în fundalul anumitor scene din filme, pentru niște sume care de multe ori sunt infime. Dacă însă sunt actori de fundal profesioniști, aceștia pot face chiar și 175 de dolari pe zi (sau mai mult când filmările depășesc opt ore).

Uneori, apar plăți adiționale față de actori atunci când aceștia trebuie să aducă recuzită de acasă, când sunt nevoiți să se tundă sau să poarte foarte mult machiaj sau când pauza de masă este întârziată. Mai mult, când un actor de fundal se pricepe foarte bine la ceva, iar talentul lui este necesar, acesta va fi plătit mai bine (un exemplu ar fi o persoană care se pricepe la tenis; dacă o anumită scenă necesită ca în fundal cineva să joace tenis la nivel competitiv, persoana aceea va primi mai mulți bani).

Pe platourile filmelor mari, la pauza de masă este un adevărat festin. Actorul profesionist de fundal Dawn McHargue, care a jucat în „Iron Man 3„, a povestit: „Aveam tot ceea ce îți puteai imagina: cea mai bună friptură, creveți, homar și crab. Nu puteai vedea capătul mesei de la bufet”.

Poate cel mai important lucru când vine vorba de a fi actor de fundal o reprezintă înfățișarea. Producătorii de filme caut de obicei oameni cu chipuri care nu ies prea mult din mulțime, pentru a nu distrage de la scena principală. Astfel, o persoană cu chipul prea frumos sau cu un defect, dar și una care seamănă cu oricine se află în rolurile principale ar fi, cel mai probabil, respinsă.

În cele din urmă, dacă ești ok cu salarii sub medie, un program de muncă care se schimbă și să faci același lucru iar și iar în speranța că pauza de masă va aduce ceva delicios și că familia și prietenii te vor putea vedea undeva pe fundal, atunci meseria de actor de fundal este perfectă pentru tine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI