27 iul. 2019 | 14:23

Cinci trucuri prin care să-ți faci mai rapid telefonul vechi cu Android

ACTUALITATE
Cinci trucuri prin care să-ți faci mai rapid telefonul vechi cu Android

Cu timpul, telefoanele își pierd calitatea și sistemele de operare merg din ce în ce mai greu, iar Android nu e nicio excepție în această privință.

Dacă folosești versiuni vechi ale unui sistem de operare, indiferent care ar fi acesta, cu siguranță performanța nu va fi cea mai bună. În cazul în care nu te lasă inima (sau portofelul) să treci la un model mai nou, există câteva modalități prin care poți să-ți optimizezi telefonul cu Android pe care îl ai în prezent.

Golește spațiul de stocare de pe telefonul tău cu Android

Indiferent de cât de vechi sau nou este sistemul de operare pe care îl folosești, un dispozitiv mult prea încărcat va funcționa întotdeauna mai greu. Atunci când telefonul tău nu mai are suficient spațiu de stocare, îi va fi mult mai dificil să ruleze aplicațiile.

Așadar, dacă încă ții la telefonul tău cu Android depășit, eliberarea memoriei ar putea fi o opțiune bună prin care să îl faci să funcționeze un pic mai bine.

Dezactivează animațiile

În cazul acesta este vorba mai mult despre percepție decât de a face sistemul de operare să funcționeze mai repede. O modalitate prin care ai putea să păcălești o versiune de Android veche care funcționează lent ar putea fi dezactivarea animațiilor. Vorbim aici despre acele animații și efecte de tranziție menite să facă utilizarea telefonului mai plăcută ochiului.

Folosește aplicațiile Android în versiunea Lite

În prezent, mai toate aplicațiile populare oferă și o versiune Lite (Facebook, Messenger, Uber etc.). Acestea ocupă mai puțină memorie, dar vor consuma și mai puține date mobile. Într-adevăr, acest tip de aplicații vor avea mai puține funcții, însă sunt o opțiune decentă pentru o mai bună funcționalitate.

De asemenea, poți recurge la versiunile web ale aplicațiilor care oferă posibilitatea, cum ar fi Instagram sau WhatsApp, de exemplu.

Dezinstalează aplicațiile pe care nu le folosești

Faptul că stai bine la capitolul memorie nu e un motiv pentru care să păstrezi aplicațiile pe care nu le folosești în telefon. Pe lângă ocuparea inutilă a memoriei telefonului, aceste aplicații pot rula în background, și-ți pot consuma astfel datele mobile sau chiar face procesorul să ruleze mai greoi.

Pornește opțiuni de economisire a datelor

De cele mai multe ori, telefoanele mai vechi folosesc rețele mai slabe. Astfel, unele pagini web sau aplicații ar putea cere mai mult de la telefonul tău cu Android decât poate acesta oferi. Cel mai bine e să activezi modul de economisire date pentru diferitele aplicații pe care le folosești. De obicei, această opțiune poate fi activată direct din aplicații precum Chrome, YouTube sau Facebook.