Vestea de la Uber care îți arată că ar putea deveni un fel de Netflix

Vestea de la Uber care îți arată că ar putea deveni un fel de Netflix
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

În aproape toate țările, Uber funcționează pe același principiu: faci cont, bagi card, plătești per cursă. Dar compania caută alt mod prin care să plătești. Și ar include mai multe servicii decât ce știi în prezent.

Uber a pornit de la servicii de transport cu mașina și-a ajuns în prezent să aibă chiar și trotinete electrice. În ideea în care și-a dezvoltat pachetul de servicii în timp, acum vrea să ofere opțiunea de abonare lunară. Ca la Netflix sau Google, plătești o dată și beneficiezi de opțiuni.

Cum funcționează abonamentul Uber pentru serviciile sale

Uber abonament optiuni

Deocamdată, abonamentul Uber e în perioadă de teste. Costă 25 de dolari pe lună și beneficiile diferă de la serviciu la serviciu. Astfel, pe transport cu mașina ai același tarif mereu, fără surprize. Pe Uber Eats ai livrări gratuite. Pe JUMP – biciclete și trotinete – ai gratuit. Și există opțiunea de-a anula gratuit, oricând, orice cursă.

Compania testează, ca opțiuni la abonament, și curse cu preț redus.

Ce a ajuns acum în teste e un fel de abonament Ride Pass pe steroizi. Acesta a fost lansat în octombrie 2018, dar doar pentru aplicația de transport. Pentru 25 de dolari pe lună, utilizatorii au: protecție la suprataxă pentru tarif și 30 de minute gratis cu JUMP. Noutatea ar fi că sunt incluse și Eats, și opțiunea de-a anula oricând.

Dacă Uber chiar va lansa un astfel de abonament, și foarte probabil ar încerca să-l adapteze și pentru țări în care nu oferă toate aceste servicii, e o lovitură și pentru concurența sa. Dat fiind că deja plătești acest abonament, foarte probabil nu te interesează ce opțiuni au alții. Se aplică mai ales pentru trotinete și biciclete, unde ai fi tentat să mergi pe jos doar ca să profiți de abonament. Sau să nu te mai intereseze taxiuri, Bolt sau Clever Go, din moment ce Uber îți oferă, prin abonament, ceva în plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: TechCrunch
Etichete: