România, pe primul loc în cel mai trist top: cât de periculos e să conduci în Europa

România, pe primul loc în cel mai trist top: cât de periculos e să conduci în Europa

Știm cu toții că România stă prost la capitolul drumuri, iar un clasament la nivel european a confirmat încă o dată acest lucru.

Lipsa de autostrăzi se numără printre cele mai mari probleme ale țării noastre în ceea ce privește infrastructura rutieră. Totuși, nici șoselele pe care le avem deja nu sunt dintre cele mai buna. Ba dimpotrivă, acestea sunt atât de periculoase încât au pus România pe primul loc într-un top la nivel european legat de drumuri care pune țara noastră într-o lumină și mai proastă.

Din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, România are oficial cele mai periculoase drumuri. Asta spune un studiu realizat de Comisia Europeană.

Iar acest lucru se poate observa cel mai bine dacă te uiți și la numărul de accidente fatale care se întâmplă zilnic pe șoselele din țara noastră. Rata de fatalitate este cea mai ridicată din Europa, cu 96 de morți per milion de locuitori în anul 2018.

Țara noastră a depășit cu mult media la nivel european, care este de 49 de oameni la un milion de locuitori.

România și Bulgaria au cele mai proaste drumuri din UE

Dintre primele locuri ale clasamentului cu cele mai periculoase drumuri nu putea să lipsească vecina noastră, Bulgaria. Aceasta se află pe locul doi în topul realizat de Comisia Europeană și nu stă nici ea cu mult mai bine decât România la capitolul drumuri. În cazul vecinei noastre din sud, rata fatalității este de 88 de morți per milion de locuitori.

La extrema cealaltă se află Marea Britanie, care ar avea cele mai sigure drumuri dintre statele Uniunii Europene. Aici s-au înregistrat cele mai puține morți, și anume 28 la un milion de locuitori.

Antonio Avenoso, directorul executiv al Consiliului European pentru Siguranța Transportului , spune că membrele UE trebuie să ia măsuri pentru a implementa mai bine legile, dar și să se asigure că aceia care circulă pe șosele să aibă parte de o infrastructură sigură.