Cel mai tânăr apicultor certificat vrea să salveze albinele: câți ani are

Cel mai tânăr apicultor certificat vrea să salveze albinele: câți ani are

Problema dispariției albinelor ne afectează pe toți, la nivel global, dar cu apicultori precum tânărul din imagine, viitorul ar putea fi un pic mai optimist.

Einstein a spus că, în momentul în care albinele au dispărut, oamenii mai au de trăit doar patru ani pe această planetă. Problema este că tot mai multe comunități de albine dispar din diverse colțuri ale lumii, iar afinitatea oamenilor pentru meseria de apicultor nu mai este ce era odată.

Există totuși și povești pozitive legate de albine, iar cea mai recentă gravitează în jurul celui mai tânăr apicultor certificat. Numele său este Archie Cridland, locuiește în localitatea Surrey din Regatul Unit și are vârsta de cinci ani.

La doar cinci ani, el este responsabil de o colonie de albine cu aproximativ 60.000 de membri. Până să dezvolte însă o fascinație pentru această meserie, la doar doi ani, a fost mușcat de o albină. Evenimentul nu a făcut decât să-i acutizeze fascinația pentru specia de insecte. În mod previzibil, a ajutat și faptul că bunica lui Archie este apicultoare, iar această activitate a fost foarte importantă în familia sa.

În momentul în care a fost întrebat de unde are această fascinație pentru albine, copilul a explicat îndelung importanța albinelor pentru procesul de polenizare. El este conștient că o comunitate sănătoasă de albine este vitală pentru polenizarea copacilor și a diferitelor culturi.

Pentru că trebuia să câștige și el ceva din această pasiune, cele 60.000 de albine din comunitatea pe care o supraveghează îi generază lui Archie aproximativ 60 de borcane de miere în fiecare an. O parte dintre ele sunt comercializate, iar celelalte sunt consumate de familia Cridland. O altă pasiune a lui Archie implică realizarea de lumânări din ceara albinelor sale.

Pentru a obține certificatul de apicultor la nivel de junior, Archie a fost nevoit să înainteze un portofoliu format dintr-un jurnal cu activitatea sa pe ultimele trei luni de îngrijire a albinelor. Dosarul a mai inclus și alte detalii legate de stupurile sale.

Archie-presentation-with-mum-Cer

Citește și: